Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 21 september 2019

Yip Yip

Er zijn van die kleine dingen om mij heen die me toch laten voelen dat ik niet piep-jong meer ben. Van die figuurtjes van TV die iedereen schijnt te kennen behalve ik 😉.
Dit zijn Yip Yips - buitenaardse wezentjes - en ze schijnen o.a. bij Sesamstraat te horen. En dat kijk ik al een poosje niet meer....
Het doet me denken aan een kruising tussen een garnaal en Koekiemonster (die ik dan nog wel meen te herinneren). Maakt allemaal niet uit, ze zien er leuk uit en vast erg aantrekkelijk voor kinderen.


Op Ravelry vind je alles, dus uiteraard ook een patroon voor deze Yip Yips, die heel handig zijn als opruimzakken (speelgoed, pyama's, gymspullen, etc). De ogen zijn gemaakt  van pingpongballen!

Afbeeldingsresultaat voor yip yip sesame street

Je vindt het gratis Engelse patroon op Ravelry (gehaakt) en er is ook een gebreide versie.


Fijn weekend!




5 opmerkingen:

  1. Wat is deze opruimzak een grappige imitatie van het Sesamstraatfiguur!
    Heel leuk. Ik ga 'm onthouden. Mijn kinderen kijken geen Sesamstraat meer, maar ik denk dat ze dit wel heel grappig vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken ze ook niet maar ze zijn wel heel vrolijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn oudste ( inmiddels 27) was als de dood voor ze.
    Zal er maar geen maken als plagerijtje...of toch als surprise voor 5
    december?
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen