Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 9 september 2019

Zomer in Zeeland-dekentje

Naar aanleiding van de Water-wereld-etalage kreeg ik verschillende vragen over het ripple-dekentje dat als achtergrond dient. Deze deken haakte ik in etappes, ik blogde er hier over. In de winkel is het fijn om van (bijna) alle garens een voorbeeld te hebben. Je kunt dan voelen en ervaren hoe een draad zich verwerkt - want soms bedriegt zo'n bolletje wel eens.


Het dekentje slingert dus meestal wel ergens rond in de winkel en hij past natuurlijk perfect in deze etalage. Het gebruikte garen is Sunkissed en Cotton 8 van Scheepjes. Doordat deze draad niet gemerceriseerd is en ook iets dunner dan "gewone" katoen is het uitermate geschikt voor dekentjes. De looplengte is lekker lang en er zijn veel kleuren van. De Sunkissed (gemêleerd) en de Cotton 8 laten zich prima door elkaar verwerken.Ik beschreef het dekentje hier, het ripple patroon is van Lucy van Attic24, een goed Nederlandse vertaling vind je hier.


Het pakket voor dit dekentje is te bestellen in onze webshop. Er is 1 kleurtje Sunkissed niet leverbaar, deze wordt vervangen door een vergelijkbare kleur Cotton 8.
2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...