Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 24 september 2019

Voor binnen

Het wordt nu echt tijd om het binnen gezelliger te maken. Nu de dagen weer korter zijn dan de avond en nacht trekken we ons weer een beetje terug in onze cocon - en zéker als het van dat regenachtige weer is!
Met deze hoesjes rondom je planten kun je ook nog mooi je steken oefenen.


Al deze hoesjes voor de plantenpotten zijn gebreid in verschillende steken. Het zijn eenvoudige rechthoekige lapjes die om een pot zijn gewikkeld. De hoesjes hebben geen bodem en je maakt het jezelf gemakkelijk door rechte potten te kiezen, (blikjes werken ook prima!).


Je kunt het idee terugvinden op Ravelry waar je een Engelse beschrijving vindt van de verschillende hoesjes. Maar uiteraard kun je ook een stekenboek erbij nemen en wat mooie patronen uitproberen.
De hoesjes zijn gebreid (maar haken zou ook prima kunnen) met een dikke katoen (die vergelijkbaar is met bijv. Durable Double 4, bij ons verkrijgbaar).Foto's en idee: Bromefields.com
(klik zeker even door, er zijn nog heel veel mooie patronen te vinden en te koop)


5 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze mooi! Geweldig goed idee en inderdaad: met een stekenboek kun je wel 200 verschillende maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed idee, geeft ook rust als ze allemaal dezelfde kleur hebben de overpotjes. Ik wil het gaan proberen met dun touw van de Wibra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaarrgghhhhh, dat moet je hier natuurlijk niet hardop zeggen! Misschien kun je Wibra ook vragen of ze een leuk blog starten!? :-)

   Verwijderen
 3. Wat leuk al die verschillende patronen in dezelfde kleur.
  Bedankt voor 't delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie ingepakte potjes. Zo zijn oude potjes er weer sfeervol uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...