Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 17 september 2019

Extra Workshop Dubbelbreien

Tjonge, nu weet ik uit ervaring dat de workshops die Christel bij ons geeft altijd snel vol zitten, maar de workshop Dubbelbreien zat wel héél snel vol. Dus planden we al een nieuwe datum, nl zaterdag 14 december.


Workshop Dubbelbreien 

Intro: Dubbelbreien (of: dubbellaags breien) is een techniek waarbij je tegelijkertijd de voor- en achterkant van een project breit. In deze workshop leer je hoe je met 2 kleuren tegelijkertijd kunt breien om een werkstuk te maken met 2 goede kanten, die elkaars spiegelbeeld zijn (qua kleur).  Opm.: Er zijn ook andere mogelijkheden in dubbelbreien (zoals het maken van zakken in een vest wanneer je met 1 kleur breit e.d.) maar daar gaan we in deze workshop niet verder op in.

Nodig voor deze workshop (zelf meenemen):  Een paar breinaalden van 3,5 - 4 mm (dit mogen rondbreinaalden, sokkennaalden of lange naalden zijn, al zijn lange nld soms niet zo handig wanneer er veel cursisten in een kleine ruimte zitten… 😉 )

Duur: ong. 3 uur 

Inhoud workshop:  
We breien tijdens deze workshop een proeflapje, heen en weer. 
•        Je leert onzichtbaar opzetten en afkanten (zodat het breiwerk mooi doorloopt en je geen opzet- of afkantrand ziet).  
• Je leert hoe je mooie kantsteken kunt maken, passend bij de onzichtbare opzet en afkanting). 
• Je leert hoe je met 1 draad in je linkerhand en 1 draad in je rechterhand kunt breien.  
• Je leert ook hoe je met 2 draden over je linker wijsvinger kunt breien. 
• Je leert meerderen en minderen 

Bij de workshop inbegrepen:  Een hand-out en wat restjes wol om mee te oefenen worden aan het begin van de workshop uitgedeeld.  Moeilijkheidsgraad:  Deze workshop is geschikt voor de gemiddelde brei(st)er. Je moet de basis van het breien onder de knie hebben. Je moet dus kunnen opzetten en afkanten en weten hoe je recht en averecht breit.  Uiteraard zorgen we ook voor koffie, thee en wat lekkers!


Schrijf je hier in voor deze workshop! Mocht de workshop tóch ook weer snel vol zitten, neem dan even contact met ons op - we zetten je dan op de wachtlijst!  Inmiddels hebben we de middag ook gepland, zie hier.


Inspiratie nodig? Deze sjaal vind je terug op Ravelry!
1 opmerking:

  1. Hè jammer dat ik dit misloop vanwege een rugoperatie. Maar hopelijk komt er in het voorjaar nog eens zo'n workshop.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...