Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 7 september 2019

Waterwereld Haken

In de afgelopen weken liet ik jullie af een toe een sneakpeek zien van een etalage-project waar we mee bezig zijn geweest. Het was - geheel in onze stijl - weer op het laatste moment, met vereende krachten, ietwat chaotisch.... maar áls het dan lukt!

Giovanna, Sylvia, Fiona, Debbie en Nel haakten zich een slag in de rondte om alle figuren uit het boekje Waterwereld Haken van Zabbez (Bas de Braver). Deze week was alles af en kon de etalage gevuld worden.


Dat vullen van die etalage was uiteraard nog een dingetje. Ons grote raam aan de zijkant van de winkel is van binnen slecht bereikbaar. Het vereist nogal wat klim- en klauterwerk, terwijl het winkelend publiek daar ondertussen mooi zicht op heeft. Maar gelukkig wilde kindlief haar zaterdag-thuis daar wel voor opofferen en (stukken slanker dan ik) zij wurmde zich door alle doeken, draadjes en poppetjes. Wat denken jullie? Kan het er mee door?

Het fotograferen was ook een lastige! Door het daglicht en de spiegeling van het licht in de ramen kreeg ik vanmiddag de boel niet mooi op de foto. Ik zag steeds mezelf terug of het woord "BROOD", van het raam van onze overbuurman, de bakker 😁. Dus wachtte ik tot het vanavond donker werd en met de etalageverlichting ging dat stukken beter!



Alle figuren uit het leuke boek zijn figuren uit de wereld onder water. Allerlei vissen en koralen kun je er terugvinden. Deze poppen zijn gehaakt van Catania-katoen van Schachenmayr. Deze katoen bestaat al 30 jaar en heeft wel 100 kleuren. De katoen is gemerceriseerd, heeft een lichte glans en blijft ook na intensief gebruik prachtig en pluist niet.
Wij verkopen deze katoen al zolang onze winkel bestaat (ruim 21 jaar).


Giovanna haakte deze poppen echter van Durable Cosy (katoen/acryl). Ze worden dan een stuk groter! Wij vonden dat de Zeeuwse broekstukken en het Zeeuwse knoopje prima pasten bij dit stel!

 

Ik ben superblij met de bijdrage van zoveel mensen. Uit allerlei kasten kwamen attributen die het nóg leuker zouden maken. Lappen geverfde zijde, schelpen, schatkistje, het gezonken bootje, parelsnoertjes, zeeuwse knoopjes, bandjes en kantjes uit de fourniturenkast....



 

Het boekje Waterwereld haken is uiteraard in onze winkel te koop of via de webshop.


Bas den Braver heeft eerder het boekje Bloemenpoppen haken uitgebracht en in het najaar komt het vervolg daarvan uit.








9 opmerkingen:

  1. Het ziet er werkelijk geweldig uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een etalage waar je naar kan blijven kijken, steeds ontdek je weer wat nieuws...top gedaan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke etalage is het geworden. De patronen van Bas zijn ook zo super leuk. Ik vind de toevoeging van de Zeeuwse dingen heel leuk. Tenslotte zitten jullie bijna aan het water. Ik heb de foto van facebook openbaar gedeeld hoor. Hopelijk val je er mee in de prijzen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel tof, die onderwaterwereld figuren. ik heb het boekje ook en wat zijn die patronen super uitgeschreven!
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een werk hebben jullie verricht. Het is prachtig geworden. Die deken vind ik ook super. Is dit een patroon van jullie zelf? Dankjewel dat ik in Twente mee kan kijken wat er in Zeeland gebeurd:) Groeten Anita en een fijne week toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze deken beschreef ik hier: https://blij-dat-ik-brei.blogspot.com/2016/06/zomer-in-zeeland.html

      Verwijderen
  6. Dit is een etalage waar je iedere keer als je kijkt weer iets anders ziet.
    Er is zo veel leuks te bekijken.
    Leuk dat er zo veel mensen aan meegewerkt hebben. Dat maakt hem extra mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauwwww! Wat gaaf is die etalage geworden zo! Echt eente waar je even goed naar wilt gaan kijken. Mooie reclame voor dat boekje (en natuurlijk al jouw katoentjes etc). Je zult er vast leuke reacties op krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen