Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 26 september 2019

Dingena

Heerlijk! Het wordt weer tijd voor vesten, truien en ander warm spul. Met veel plezier presenteer ik jullie deze prachtige trui Dingena:


Enkele jaren geleden maakte Anja een aantal patronen geïnspireerd op de Zeeuwse visserstruien. Deze serie noemden we 'Zeeuwse Stromen' en bevat 2 damestruien  en een herentrui. Ik zal ze allemaal weer eens laten zien op dit blog! De patronen worden afgestoft, herzien en opnieuw geschreven zodat ze weer fris in de etalage kunnen. We beginnen met Dingena.
De patronen zijn niet afkomstig van of te herleiden tot één streek, plaats of familie maar wél allemaal in Zeeland gebruikte motieven. 

De trui wordt vrij vast gebreid -net als de originele visserstruien. Voor deze trui maakten we weer complete pakketten in verschillende kleuren en maten. We gebruikten hiervoor weer het 6-draads sokkengaren van LangYarns. Dat is sterk, vormvast, in de machine te wassen én verrassend zacht.



De trui wordt in het rond gebreid en heeft een bijzondere, vierkante hals en kleine mouwspietjes.


De pakketten kun je vinden in de webshop. Het patroon is geschreven in 3 maten (38-40, 42-44, 46-48) en je kunt kiezen uit de kleuren koningsblauw, jeansblauw, ecru en petrol. Natuurlijk is dit garen in meerdere kleuren te verkrijgen, mail dan even voor informatie over de mogelijkheden en de levertijd. Bij aankoop van het pakket krijg je het patroon gratis erbij geleverd.


Wil je toch liever het patroon los kopen? Dat kan via Visserstruien.eu

(de trui rechts is Visserstrui Tholen, die komt ook nog een keer aan bod!)

Laat die Herfst maar komen! 😃









2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke truien. Trouwens wat zijn mouwspietjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel voor alle moeite die je weer steeds voor ons doet. Fijn weekend. groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen