Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 4 maart 2019

Moetaferitis

Pffffft....... het is wat hoor, als je te veel wil en er maar 24 uur in een dag zit. Als de ideeën en de kleuren in je hoofd tollen maar je het niet aangebreid en -gehaakt krijgt omdat er zoveel kán.

Dit weekend probeerde ik mijn UFO af te krijgen. Het was me vast gelukt als ik niet -tig keer terug had moeten breien omdat ik blijkbaar niet tot vier kon tellen (en ik - zonder leesbril - bij lampenlicht dacht dat ik dat wel kon....). Nu moet ik nog een ieniemienie-bolletje.......... en toen kwam dit taartje binnen:


Neeeeeeeeeee! zie je dat bolletje rechtsboven? Dat moet eerst! Lili noemde het moetaferitis! Daar heb ik last van, ik hoop dat het gauw geneest 😀.
Echt, echt, echt........ ooohhhh, wat doe ik mezelf aan? Deze grote bol moet ik eerst proberen, daar heb ik nog geen voorraad van omdat ik nog even moet experimenteren hiermee. Of ga ik toch aan de slag met dat geweldige draadje van vorige week? Of de zomer-wooladdicts? Kreun...... 

Afijn, ik ga deze prachtige omslagdoek aan jullie laten zien, ook al zo'n plaatje. Stond ook op mijn lijstje, is helaas nu 3 plaatsen gezakt op het prioriteitenlijstje -kan-nie-alles-.....


Met een paar bollen van dezelfde dikte maak je dit prachtige exemplaar. Deze kleurencombinatie is wel een héle mooie hoor... Het Engels patroon (Moraine Shawl) is te koop via Ravelry
En ik ga nog een naaldje terug breien...




8 opmerkingen:

  1. Zet hem op Jeanet, het einde is in zicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Patroon gekocht, heb jij hier leuk garen voor in je winkel?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dus zo heet dat als je steeds van jezelf van alles moet. Daarvoor zouden we best dagen van 36 uur kunnen gebruiken of kaboutertjes die soms wat klusjes overnemen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige omslagdoek op de laatste foto's!
    De aanhouder wint. Nog even door breien. Succes.
    En zo herkenbaar ... meer ideeën dan tijd ...
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Jeanet, zó begrijpelijk dat je van alles wilt en dat er continue nieuwe en mooie ideeën ontstaan. Uiteindelijk gaan vrijwel alle dagen al die mooie, zachte, wollige en lieve draadjes door jóúw handen.
    Onze generatie is het natuurlijk ook met de paplepel ingegoten... het werk moet af. Ik zou je juist gunnen dat ietsje minder ook goed genoeg is. Misschien geen hele projecten als voorbeeld voor in je winkel maar wat proeflapjes van hetzelfde materiaal in verschillende kleuren, zodat klanten toch kunnen zien hoe een kleur bijvoorbeeld verloopt. Of misschien zijn er nog wel meer lieve mensen die jouw ideeën willen uitvoeren. Keulen en Aken... oftewel zoals ze bij mij thuis wel zeiden ‘doe het wat langzamer, dan gaat het wat sneller’. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen