Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 13 maart 2019

Nog meer vaatdoekjes

Vorige week blogde ik over dit vaatdoekje. Daar heb ik heel veel reacties op gehad, een enkeling vindt het drie-keer-niks maar de meeste reacties waren juist heel erg positief en velen gingen aan de slag! Het vorige patroon was van wat dikkere katoen maar vaak is het patroon eenvoudig aan te passen aan je dikte van katoen. Neem voor vaatdoekjes het beste niet-gemerceriseerde katoen, dan neemt veel beter vocht op.


Dit is een patroontje dat je van elke dikte katoen kan maken, deze zijn gebreid van Scheepjes Cotton 8. Het gratis Engelse patroon vind je op Ravelry. Je kunt het doekje zo groot maken als je wilt. Het wordt diagonaal gebreid. We hebben een Nederlandse vertaling als je een paar bolletjes bij ons in de winkel koopt. 

En dit is ook een heel leuk patroontje, ook van Ravelry. Eenvoudig maar supermooi! (mooi is niet altijd moeilijk...)


En vind je die vaatdoekjes toch niks maar het steekje mooi? 
Een kussen kan ook!3 opmerkingen:

 1. Leuk zijn ze! Maar ik vraag me wel af: kunnen ze in de hete was (60 oC en meer) zonder afgeven? Want dat vind ik voor een vaatdoekje wel erg belangrijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste keer apart wassen met een colourcatcher-doekje? De katoen op zich kan het prima hebben. Misschien maar niet met de witte onderbroeken....

   Verwijderen
  2. Katoen kan prima op 60° hoor, geeft eigenlijk zelden af. Dus de tip van Jeanet van het colourcatcher doekje is een goeie tip voor als het toch gebeurd :-D

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...