Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 22 maart 2019

Lily

Een tijdje geleden liet ik een fotootje zien van een bijzonder bolletje dat in de winkel was gearriveerd. Op die foto werd nogal enthousiast gereageerd en ik nam me voor om snel iets te breien en daar vervolgens over te bloggen. Met de nadruk op "snel".......... Tja...


Het lukt me zelden (lees: nooit!) om overdag te breien of te haken. Klanten, mails, bestellingen, opruimen (ook een dingetje), bloggen, administratie - die dingen vullen de dag aardig. Daarnaast huishouden, boodschappen, koken, wol verven, af-en-toe wat slapen en zo - dan maak je geen kilometers. Dus als we moeten wachten tot ik eindelijk klaar ben, dan is de zomer vast voorbij 😉.

Ik ben op de helft, ongeveer. Wat is dit leuk garen: Lang Yarns Lily - een kleurrijk lintjesgaren met een aparte structuur.


Ik besloot - toepasselijk - om de luie wijvensteek te breien voor dit zomersjaaltje. Ik vermoedde dat de structuur van het garen dan het mooist uit zou komen en dat klopt inderdaad. Door de gevallen steken/omslagen blijf je je lintjes-structuur heel mooi zien (en het schiet lekker op).


Maar toen werd ik toch een beetje nieuwsgierig wat bijv tricotsteek zou doen. Ai - dan wordt-ie ook leuk! Ik wisselde tricotsteek en averechtse tricotsteek af (helpt ook tegen het krullen).


Dus breide ik door: nu gerstekorrel!


Of simpel-maar-mooi: ribbels!


Het is duidelijk: dit wordt een van-alles-wat-zomersjaaltje! Kies wat je mooi vindt en brei er lusitg op los. Met 3 bolletjes heb je een heerlijk exemplaar van zeker 180 cm lang. (ik zette 36 steken op met nld 5).
Natuurlijk is het garen ook geschikt voor truitjes e.d. Lang heeft een boekje uitgebracht met leuke patronen. Je kunt het boekje hier bestellen.

Afbeeldingsresultaat voor langyarns lily punto 11 Afbeeldingsresultaat voor langyarns lily punto 11 Afbeeldingsresultaat voor langyarns lily punto 11

De bolletjes heb ik uiteraard ook in de webshop gezet.



Toch het perfecte draadje voor de lente?
(jaaaa, het is weer zover! De boompjes bloeien 😊)





2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk spul is dat!! Goeie foto's ook :-) Zo kan je goed het leuke effect van het garen zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi effect met dit garen. Leuk al die verschillende steken.
    Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen