Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 11 maart 2019

Zeeuws

Misschien las of hoorde je het al: we zijn, na de Friezen het meest trots op onze provincie Zeeland.
Waarom ben ik niet verbaasd? 😉
We voelen ons aardig verbonden met die lapjes land en dat water, die taele (dialect), de tradities, de streekdracht en zo nog wat meer. We houden van de rust én de drukte, de weidsheid, de golven en de wind. Van het doe-maar-gewoon, van het heerlijke licht en we delen dat graag met anderen.

Wij laten op onze eigen manier zien hoe we de plek waar we wonen waarderen! Anja ontwierp deze prachtige truien waarin enkele motieven van het Zeeuwse schortenbont in terugkomen.




 

Deze truien zijn gebreid met Scheepjes Softfun, een heerlijke katoenmix van 60% katoen en 40% acryl. Het materiaal voelt zacht, pluist niet en is goed te wassen in de wasmachine. 
Voor deze truien hebben we pakketten gemaakt die je terugvindt in onze webshop.
De truien worden in het rondgebreid vanaf onder naar boven. Naalddikte 3 en 3½.

Wil je een bijzondere kleurencombinatie of liever ander garen? Er is heel veel mogelijk! De webshop is beperkt in zijn mogelijkheden, dus bij vragen of advies: neem even contact op of kom langs.



Wil je de patronen liever los kopen? Dat kan hier.

En ook dit pakket is (eindelijk) weer in de webshop gezet:


Ook dit vest is gebreid van Scheepjes Softfun. 
En daar zijn heel, heel veel kleuren van!



En binnenkort komt er nog meer Zeeuws 😉 - stay tuned!







3 opmerkingen:

  1. Origenele truien hoor. Ook mooi die ronde pas. Helaas ben ik niet zo'n breier. Heb nog een vest liggen van 2 jaar geleden pfft. Die moet ik echt binnenkort afmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De band van Zeeuwen met Zeeland en van Friezen met Friesland is zo bijzonder. Wonend in de provincie met de meeste bewoners en twee grote steden, die de aandacht (en dat is niet het enige) opslokken, zou ik willen dat ik ook een Zeeuw was.
    Wat een prachtige truien. Ik haak het liefst met Annell Miami (helaas bijna nergens in Nederland te koop). Het lijkt wat op Scheepjes Softfun, maar in mooiere kleuren. Ik kan me daardoor voorstellen hoe zacht de truien zijn.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi, die truien. Ook het roze gilet is super mooi.
    Fijne groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen