Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


donderdag 14 maart 2019

Restjes

Nu we het deze week toch regelmatig over sokkenwol (en de veelzijdigheid ervan) hebben:
deze sjaal kwam ik tegen op Pinterest maar ik kan de oorspronkelijke bron niet meer herleiden. (Mocht iemand het weten dan vermeld ik het graag!) Het is echt zo'n leuke sjaal, gebreid van restjes sokkenwol in allerlei printjes:


Ik vind dit zo leuk (ik hou van kleur maar dit kan natuurlijk ook met meer bedekte kleurtjes). Vooral de verschillende printjes en gekke kleurencombinaties maken het zo leuk en vrolijk. Gewoon durven, niets is gek. En uiteraard passen daar restjes handgeverfd garen ook prima tussen. 
De sjaal is een baktus, een zijwaarts gebreide sjaal.
Brei 4-draads sokkenwol op nld 3½, dan valt het soepel - het hoeft niet zo compact als bij een sok!

Basisvorm van een baktus:

Zet 4 steken op. Nld 1: 1 st recht, 1 omslag, brei de rest van de nld recht. Nld 2: brei alle st recht en brei de omslag van de vorige naald achter in de st om een gaatje te voorkomen. Nld 3: brei alle st recht. Nld 4: brei alle st recht. 

Herhaal nld 1 t/m 4 tot je de helft van je garen gebruikt hebt of tot je sjaal zo lang is als de helft van de gewenste lengte.  

Minder vanaf nu 1 st iedere 4e nld als volgt: Nld 1: 1 st recht, brei 2 st samen achter in de st, brei de rest van de nld recht Nld 2: brei alle st recht.  Nld 3: brei alle st recht. Nld 4: brei alle st recht. 

Kant af als je nog 4 steken over hebt. 

Bovenstaande sjaal is gebreid tricotsteek - het patroon staat beschreven in ribbels. Net wat je mooi vindt... en je kunt een Baktus ook haken.

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke sjaal.Dank je wel.Ga de restjes eens bij elkaar leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou normaal niet van veel kleur... maar oh wat gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, wat mooi! Ook zo leuk: die gehaakte rondjes die eraan hangen!
  Groetjes en fijn weekend!
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik beschreef eerst het basispatroon van een baktus (en dan is alles recht), daaronder staat nog een aanvulling. Even goed lezen :-)

   Verwijderen
 5. Dergelijke sjaals op Ravelry:
  In gehaakte versie: circle of life wrap -Sue Pinner
  Gebreide versie: Shizuku - Angela Tong

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...