Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 16 maart 2019

Nieuwe Workshops!

Pak je agenda er maar bij, we hebben weer 2 hele leuke workshops gepland in april!
Christel Smallegange (je kent haar vast nog wel van de Zeeuwse Tas, de Ponchito of van het Brei- en Haakfestival van vorig jaar) geeft op zaterdag 20 april maar liefst 2 workshops in onze winkel.

Versiertrucs - Zaterdag 20 april van 9.30 - 12.00 uur (€ 27,50)


Omschrijving: 
Tijdens deze workshop leer je je breiwerk nét dat beetje extra te geven met haak- en borduurwerk. We gaan o.a. randjes haken op de ribbels van het proeflapje en een aantal borduursteken oefenen zoals de “Franse knoop” voor het borduren van bijvoorbeeld roosjes en de lange kettingsteek voor het maken van bloemetjes.








Niveau: De workshop is geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde breister en haakster.
Duur: ong. 2,5 uur. 

Benodigdheden (zelf meenemen:)
Breinaald 3/3½
Haaknaald 2½/3/3½
Borduurnaald

Wij zorgen voor de restjes wol, een handout en uiteraard voor koffie, thee en wat lekkers!

Voor deze workshop krijg je een beetje huiswerk:
Beschrijving Proeflapje breien:
Zet ongeveer 30 st op met nld 3 – 3,5 en wol geschikt voor deze naalddikte. Brei ong. 35 nld tricot heen en weer. Brei dan nog 6 nld recht (= 3 ribbels). Kant alle st losjes af. Was en block het lapje of stoom voorzichtig, zodat het plat blijft liggen en er tijdens de workshop gemakkelijk mee gewerkt kan worden.


Je kunt je voor deze workshop hier inschrijven.

Portugees breien, de basis - Zaterdag 20 april van 13.30 - 15.30 uur (€ 27,50)

De basis Bij deze manier van breien ligt de draad rond je nek of over een speciale breipin die je vastspeldt op je linkerschouder. De werkdraad gaat over je rechter middelvinger. Hierdoor creëer je een soort hefboom effect, wat zorgt voor een gelijkmatige draadspanning. Met je rechterhand steek je de naald in de volgende steek en je slaat de draad over de naald met een beweging van je linkerduim. Doordat de draad zich aan de voorkant van je werk bevindt, brei je je rechte steken iets anders dan je gewend bent en zijn de averechte steken ineens erg snel en gemakkelijk. Dat is ook de reden waarom men bij Portugees breien liever averecht breit! Het grote voordeel van deze manier van breien is het feit dat het minder belastend is voor je nek en schouders. Echt een aanrader voor mensen met nek-, schouder- en armklachten! 

  
Tijdens deze workshop leer je de basis van het Portugees breien. We gaan leren opzetten, ribbels breien (zowel alle nld recht, als alle nld averecht), een stukje tricot breien, meerderen en minderen en als laatste natuurlijk afkanten.  

Nodig voor deze workshop: Een paar rondbreinaalden of sokbreinaalden van 3 – 3,5mm. 
De breipin en wat restjes wol om mee te oefenen worden tijdens de workshop uitgedeeld. 
Natuurlijk zorgen we weer voor koffie, thee en lekkers.

Het is wel handig om geen tere kledingstukken te dragen, zoals bijvoorbeeld een zijde bloesje, omdat je er een breipin in moet steken (of je kiest ervoor de draad om je nek te leggen, dat kan uiteraard ook). Er zijn wel magnetische breipinnen op de markt, maar die zijn vrij prijzig en worden daarom niet in deze workshop gebruikt.  



Je kunt je voor deze workshop hier inschrijven.

**********

En wil je naar beide werkshops komen? Dat is geen probleem, als je voor beide workshops inschrijft verzorgen wij een lekkere lunch voor je (gratis)!

Afbeeldingsresultaat voor christel smallegange





2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke dingen. Ik moet ze helaas aan me voorbij laten gaan. Maar wie weet komt het nog eens terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En voor mij is het een heel leuke aanleiding om eindelijk eens langs te komen in de winkel, tot de 20ste!
    Groet, Marleen

    BeantwoordenVerwijderen