Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 8 maart 2019

Gehaakte sokken

Af en toe komt er een verdwaalde toerist per ongeluk in mijn winkel terecht. Ze zijn niet geïnteresseerd in wol of handwerken maar komen nieuwsgierig binnenvallen met "dat dit nog bestááááát". Het bestaat nog! En als ik vertel dat de meest verkochte wol sokkenwol is vallen ze bijna van hun graatje. Dat er niet altijd sokken worden gebreid van sokkenwol is een detail 😉.
Knuffels, omslagdoeken, dekens, sokken - alles is mogelijk zowel gehaakt als gebreid.

Hoewel sokken van oudsher worden gebreid, zie je nu ook patronen van gehaakte sokken!


Sascha's nieuwste patroon is een gehaakte sok, met een prachtige manier om de hiel te haken. Net kattenogen (yep, het patroon heet CatsEye Socks). Je kunt het Nederlandse patroon kopen via Ravelry en Etsy. Helemaal super is dat op één patroon 6 maten zijn beschreven - 3 baby/kindermaten en 3 volwassen maten. 



Het patroon van Sascha's CatsEye Sokken is ook in onze winkel te koop in combinatie met sokkenwol (en laten we daar nou staaapels van hebben liggen).


Ondertussen ben ik lekker begonnen met mijn nieuwe bolletje! Wat is dit leuk garen, ik probeer in het weekend even een eind te breien maar hier al vast een sneak peek:


In werkelijkheid is het veel mooier, pffft - ik ben geen ster in fotograferen...

Wie wél een ster is? Annemarie!

Zij nam gisteren tijdens de breiclub mijn nieuwste aanwinst onder haar hoede, op haar blog lees je er alles over en zie je nog veel meer mooie foto's:


Hier word je toch helemaal verliefd op?
Wordt vervolgd.....!



3 opmerkingen:

  1. Haha, de kattenoog sokken begin je nu overal te zien,ook bij mij. Want ik had de eer om ze te mogen testhaken. Heel leuk en warm zijn, ze. Ik ben voor mezelf ook nog een paar aan het haken.
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zie de reacties van de "verdwaalde toeristen" al zo voor ;-).
    Ik zoek juist handwerkwinkels op tijdens onze vakantie. Zo leuk om even te neuzen.
    Van 't zomer hoop ik bij jullie langs te komen.
    Leuk deze gehaakte sokken. Je ziet ze idd weinig. Zien er mooi uit.
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een grappige hiel bij de gehaakte sok. Ik moet het toch eens gaan proberen. Ik schrijf het op mijn lijstje voor begin juni hoor. Kan ik gelijk mooi garen uitzoeken. Ik ben ook benieuwd wat je aan het breien bent hoor. Het is inderdaad een mooie bol garen met al die kleurtjes.

    BeantwoordenVerwijderen