Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
donderdag 22 november 2018

Thanksgiving

Van alle Amerikaanse "feestdagen" die deze kant op komen waaien heeft er een toch een beetje Nederlands tintje, hoewel we dat een beetje zijn vergeten. Het waaide eerste de andere kant op, bijna 400 jaar geleden (en is niet nieuw, zoals dit artikel schijnt te suggereren!).
En er is niks mis mee om dankbaar te zijn want er is reden toe! (en laten we deze dag dan niet gaan commercialiseren, please).


Ik ben dankbaar dat we het al 20 jaar redden in onze toko, dankbaar voor alle lieve, trouwe klanten, dankbaar voor alle hulp en support die we telkens weer krijgen, dankbaar voor al die leuke projecten die op ons pad komen, dankbaar voor de geweldig leuke contacten met collega's (want naast een heleboel concurrentie is er ook heel veel vriendschap onderling). Dat wou ik even kwijt 😊.

En over Dankdag gesproken: a.s. woensdag 28 november zijn wij gesloten omdat in onze regio Dankdag wordt gevierd!

****

Vandaag een patroontje in de herhaling. Vorig jaar haakte ik deze kol en ik ben nog steeds erg gecharmeerd van dit prachtige garen met zijn tweed-look.Het okergeel erin maakt de kol helemaal van nu. De kleuren zijn subtiel op elkaar afgestemd.
Ik beschreef het patroon in deze blogpost.Ik maakte van deze kol pakketjes, je kunt ze hier bestellen.
2 opmerkingen:

 1. Ik wist niet dat de Amerikaanse dankdag eigenlijk door Nederlanders daar is gebracht. Volgens mij heeft dankbaar zijn weinig met commercie te maken. Je bent vast niet de enige winkelier die blij is het hoofd boven water te houden en dankbaar te zijn, zonder een uit Amerika overwaaiende uitverkoop.
  Doe maar gewoon wat je altijd doet.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat er in andere continenten, landen andere "feest"-dagen worden gevierd.. welja dat mag geweten worden.Het commerciële dat ermee gepaard gaat, so what, moet echt niet overwaaien. Laat het maar ginder.
  Maar.... bedankt om het fijne contact!
  Groetjes, Viviane

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...