Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 15 november 2018

Cherish

Nou, nou - even bijkomen hoor!
Het was een intensieve, bijzondere dag vandaag want Anja, Stefanie en ik waren uitgenodigd bij de Kick Off van een nieuw project van de EU: CHERISH.
(een mooie afkorting voor Creating opportunities for regional growth through promoting Cultural HERitage of fISHing communities in Europe). Nou - dat was uiteraard precies iets voor ons! 😉
Want we hebben wel iets met cultureel erfgoed, visserijgemeenschappen en dat koesteren doen we ook nog....

Dus togen wij gewapend met koffers vol met truien, dekens, doekjes en ander brei-gerei naar het oude stadhuis van Middelburg, waar we onze projecten mochten presenteren. Aan de entourage lag het beslist niet want wat is het stadhuis van Middelburg toch mooi!




De deelnemers kwamen vanuit alle hoeken van Europa (uit diverse visserijgemeenschappen), de voertaal was Engels. (Snap je gelijk dat ik gisteren geen tijd meer had om te bloggen, want ik wat uiteraard nog aan het oefenen 😉). We hebben nog geen idee wat dit Cherish-project ons nog verder gaat brengen maar het was in elk geval al ontzettend leuk om over ónze brei-projecten te kunnen vertellen - en te luisteren naar andere deelnemers die op eigen wijze bezig zijn met cultureel erfgoed en daarbij een link te leggen naar de tegenwoordige tijd. 



We vonden het ook helemaal niet erg om met dit gezelschap te lunchen bij Hard en Ziel...



Natúúrlijk liep het uit! Dus kwam ik vanmiddag terug in een toko waar nog van álles gedaan moest worden (maar die vandaag geweldig werd gerund door Johanna). Als een speer flansde ik nog een maaltijd in elkaar (nope, die haalde het niet bij het heerlijke eten van vanmiddag) en sleurde de naaimachines en kasten aan de kant voor de - oergezellige - breiclub van vanavond.
Morgen komt het Europese gezelschap even neuzen in de winkel maar dat zien we dan wel weer. Nu gaat het lampje uit......

NB: Nog meer lezen? Kijk even bij Tante Zoet





4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke ervaring moet dat zijn geweest!
    Met breien kom je een heel eind, dat bewijzen jullie wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk, aandacht voor erfgoed vind ik altijd goed! (Ben historica...) Ik ben heel benieuwd wat hier uit volgt. Wie weet komt er ooit een Europese tentoonstelling met visserstruien uit alle landen?
    Groetjes
    Mar10

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie erkenning voor al jullie werk. Hopelijk verliep het bezoek van hen aan de winkel ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi all dear !!
    great article and information, with your blogcomment.
    I see your blog daily, it is crispy to study.
    Your blog is very useful for me & i like so much.
    หนังดราม่า

    BeantwoordenVerwijderen