Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 28 november 2018

November

Vandaag las ik een bericht dat de Herfst nog nooit zo zonnig was verlopen als dit jaar. Ze hebben vandaag beslist niet meegeteld - wat was het novemberig zeg! Donker, miezerig, druilerig... heerlijk weer om binnen bezig te zijn. En dat deed ik:


Ik bakte lekker veel speculaas en versierde het met glazuur - zoals hier gebruikelijk is. Eigenlijk vind ik ze het lekkerst als ze ietsjes taai zijn geworden - en dan soppen in de thee 😉. 
Maar ik heb me beheerst en de boel in een trommeltje bewaard voor de brei- en haakclub van morgen! (nog 2 x dit jaar: 29 november en 13 december!)

Op een dag als deze wordt het bijna niet licht en de hele dag is de lamp aan. Ik zocht in de tussentijd wat leuke winterse amigurumi voor jullie op:

Deze winter-pinguïn is van Lilleliis, de beschrijving is ook in het Nederlands.
Ook via Etsy te koop!

Deze is uiteraard ook doddig:
Het Engelse patroon koop je hier

En kun je er geen genoeg van krijgen?
image 0
Dit Engelse patroon kun je ook via Etsy kopen (Engels)


Gratis Nederlands patroontje vind je hier.




3 opmerkingen:

  1. Yummie dat ziet er heerlijk uit..Een goed bestede sombere dag ;P
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Had zaterdag ook speculaas gekocht bij sjokadoo.
    Wat heb ik die dag genoten in jouw winkel.
    Groet wytske

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo de dames gaan lekker genieten vanavond van jouw koekjes hoor. Wat zien ze er gezellig uit. Die winterse amigurumi's zijn allemaal even mooi en vrolijk. Ik hoorde vandaag dat het volgende week wel eens 14° zou kunnen worden...nou als het met deze miezer gepaard gaat geef mij dan maar kouder weer met een zonnetje hoor.

    BeantwoordenVerwijderen