Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 10 november 2018

Bijkomen

Tjonge, ik moet even bijkomen! Er gebeurt hier altijd van alles maar naarmate ik wat ouder word ben ik minder "flexibel" lijkt het wel.
Gisteren ben ik met dochterlief op pad gegaan - op zoek naar een vervolgopleiding. We gingen deze keer neuzen in Windesheim in Zwolle waar we verschillende voorlichtingsrondes bezochten. De vele gebouwen vulden zich met hordes studenten-die-er-hoorden, docenten en onzekere, aankomende studenten met even zo onzekere ouders erachteraan. Een mooie mix van jongvolwassenen en vijftigers. Die laatste al dan niet met zorgvuldig geverfde kruinen, eerste grijze haren en rimpels en kalende koppies. Zelden heb ik zo veel leeftijdgenoten bij elkaar gezien 😉.
Ik moet zeggen dat het een heerlijke sfeer was, al die jonge gasten bij elkaar die enthousiast vertelden over hun opleidingen. En wat is er een keuze!!! Weet je dat ik bij sommige opleidingen best zin had om ook weer in de schoolbanken te kruipen?

Toen ik thuis kwam ploegde ik nog even door de mails en de boodschappen. Maar ik had geen puf meer om te bloggen. Vandaag was ook weer aardig gevuld. De dagen lijken steeds sneller te gaan, opeens is het weer weekend. Ik sluit de week af met een patroon dat je voor al je restjes en elk willekeurig garen kunt gebruiken.



Foto en patroon: Ravelry

Ik vond het patroon via Ravelry en het heet toepasselijk "Nimm was da ist / Take what's there".

Het patroontje is te koop in Engels en Duits. De voorbeelden zijn gebreid met wol diverse wolletjes in sokkenwol-dikte (o.a. handgeverfde wol verloop wol en effen restjes) - maar het patroon is uiteraard makkelijk aan te passen met andere wol.



Da's een heerlijk werkje waarbij je niet te veel hoeft te tellen, af en toe best lekker! Met zo'n handgeverfd strengetje en wat effen bolletjes kom je al een heel eind. 
Als je wat sneller klaar wil zijn, kies je voor een paar bollen Lang Viva met wat effen bollen merino. Kun je het allemaal niet vinden in de webshop? Mail gerust! (Langskomen mag natuurlijk ook altijd!)
Fijn weekend!



4 opmerkingen:

  1. Altijd weer een ontdekkingstocht een vervolgopleiding kiezen, jongeren vinden het steeds moeilijker om nu te kiezen wat je over 40 jaar ook nog wil doen. Succes hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wil je dochter Zeeland verlaten? Windesheim is het ROC van Overijssel, je kunt er heel erg veel opleidingen volgen, maar die kan ze ook volgen op het ROC van Zeeland lijkt me. Zwolle is een heel erg leuke stad, wat dat betreft zou het een goede keuze van haar zijn (mijn dochter studeert in Zwolle, het is volgens haar een stad waar je je snel thuis voelt).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een HBO-opleiding en helaas - wat ze wil kan niet in Zeeland. Daarnaast wil ze best even de provincie uit :-)

      Verwijderen
  3. Hi all dear !!
    great article and information, with your blogcomment.
    I see your blog daily, it is crispy to study.
    Your blog is very useful for me & i like so much.
    หนังดราม่า

    BeantwoordenVerwijderen