Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

vrijdag 23 november 2018

Small Business

Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar ik word er werkelijk niet goed van. Mijn mailbox ontploft van de Black Friday-mails en anders krijg ik het wel binnen via social media. Sinds wanneer is kopen om het kopen zo populair? Want je gaat mij niet wijsmaken dat we al die dingen nodig hebben (en dan is de definitie van nodig ook nog wel discutabel)

Ik weet het, misschien zou ik als klein ondernemertje er aan mee kunnen doen maar ik weiger pertinent. Met veel liefde en enthousiasme verkoop ik bolletjes aan wie het nodig heeft maar de prijs die ik vraag is de prijs die het garen waard is. Bovendien kan ik me die bizarre kortingen niet permitteren als ik het hoofd boven water wil houden (op een of andere manier houdt de bank geen Black Friday en gaat de hypotheek ook niet met 30% korting, snap jij dat nou?).Deze komt ook uit Amerika! Zaterdag 24 november is de dag van de "Small Businesses" - de kleine onderneming. Die kleine winkeltjes, die eenmanszaakjes waar je met veel plezier wordt geholpen. Die winkeltjes die de dorpen en steden leefbaar houden, waar je iets kunt beleven, waar je kunt vragen, ruilen, advies krijgt en die stralende glimlach! Díe winkeltjes..........!!

Denk er eens aan als je binnenkort cadeautjes gaat kopen? 

Als een beetje tegengas voor al dat koopgeweld blog ik vandaag over een restjes-project. Gewoon uit je kast!


Prachtige sokken - van alleen restjes! (Dat zijn de mooiste!)
Foto's en idee van Socks & Co


Of wat denk je van dit tapijtje van 5 draden tegelijk, gehaakt op 12 met de linnensteek?


Patroon en foto: Stitches 'n Scraps

Ik verzamelde op mijn blog héél veel ideetjes met restjes, je vindt ze onder het label restjes.
En mocht je je restjes willen aanvullen, dan ben je uiteraard van harte welkom! Bij zo'n small business, uiteraard 😉.
9 opmerkingen:

 1. Ik word humeurig van alle mails en advertenties over black Friday. Men probeert ons wijs te maken dat we dingen dringend nodig hebben. Nou, ik weet zelf wel wanneer ik iets nodig heb.
  Bovendien hoorde ik van buurmeisje dat zij de afgelopen weken op haar werk veel prijskaartjes moest wisselen, er moesten hogere bedragen op. In stapjes ging het naar zo'n 6% hoger. Vandaag en morgen 10% black Friday korting en na het weekend komen de bijna normale prijzen er weer op.
  loesje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeanet,

  Heel herkenbaar al die black friday mail, heb ze hier allemaal netjes in mijn prullenbak gedeponeerd.
  Pas bij jou gewoon voor de normale prijs een schitterende bol unicat besteld. En kan je nu al zeggen,
  Dat ik niet kan wachten dat ik hem bij jou in je gezellige winkel op kan halen. En dan nog wat de kortingen klinken
  allemaal mooi maar 9 van de 10 keer wordt je genaaid waar je bij staat ;)

  Tot snel als ik mijn bol op kan halen

  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal met je eens hoor!
  En als het lukt zie je me morgen.
  Groet uit Purmerend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geschreven hoor! Ik heb samen met mijn zus een winkel in Norg en wij zeiden vandaag nog tegen elkaar, wat is dat toch voor commercieel gedoe. Het stuit ons een beetje tegen de borst. Ook wij kunnen geen grote kortingen geven, maar wel heel veel gezelligheid, service en af en toe een luisterend oor. En dat is ook heel veel waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pffft, ja... mijn mailbox zag ook zwart... Ik mik al die mailtjes meteen weg, heb niks met Black Friday..
  Maar ik ging gisteren vrij onverwacht even winkelen met een vriendin en toen ik laarsjes kocht was de korting toch wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het ook niks die black Friday. Hou het maar daar waar het vandaan komt.
  Alles meteen in de prullenbak.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer zo'n ding dat overgewaaid is uit Amerika. Ik wordt er ook niet vrolijk van. Ik vraag me af of het echt zo goedkoop is hoor. Heb je echt iets nodig en kun je het met een mooie korting kopen dan snap ik het wel maar verder. Nee hier is het ook niet (meer) kopen om te kopen.
  Ik vind die ideeën met restjes wel heel leuk zeg. Want net als iedereen heb ik ook een bak met restjes hoor en die groeit nog steeds :-D

  BeantwoordenVerwijderen