Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 22 mei 2018

Het vervolg...

Vorige week schreef ik al over de workshopjes van Jolanda/Naomi, Jellina en Sylvia waarbij je kunt aanschuiven op het Brei- en Haakfestival op 2 juni én over Het beddegoed van Tante Zoet. Maar er is natuurlijk nóg meer, vandaag weer een tipje van de sluier:

Helemaal blij ben ik met de komst van Christel Smallegange. Onder de naam Chrizknitz ontwierp Christel o.a. de Zeeuwse Tas en de Ponchito. Daarnaast ontwerpt ze voor wolwinkels en vertaalt ze breipatronen o.a. uit het Noors.

foto van ChrizKnitz.

Christel is een kei in breien! Natuurlijk neemt ze bovenstaande ontwerpen mee, je kunt bij haar de patronen kopen. Ze neemt dan ook het patroon van haar nieuwste trui mee, dat is een pláátje!


Naast de losse patronen kun je bij ons uiteraard ook de pakketten kopen van de Zeeuwse Tas én we hebben zojuist weer een bestelling gedaan van de prachtige Maya-bollen (met nieuwe kleuren!), voor o.a. de Ponchito (en ook div. omslagdoeken)

 

 


Bij Christel aan tafel zit nóg zo'n kei in breien! Iris maakte de prachtigste ontwerpen in de Fair-Isle breitechniek en ze neemt haar patronen (AYYA Handmade) mee!
Schuif aan bij deze dames, stel je vragen over (Fair Isle-) breien, bewonder de ontwerpen en patronen!

Maar we zijn er nog lang niet, hoor! Deze dag gaat Plonie nog een keer het Ply Split Braiding demonstreren!

foto van Ploos Hofman.

Ze deed dit al eerder en ik heb hier grote bewondering voor gekregen! Wat een werk en wat een prachtig resultaat!!


 

O, wat is er veel te doen op 2 juni! En er is nog meer 😊, binnenkort nóg meer nieuws ...

Natuurlijk vind ik het fijn als jullie een beetje reclame maken voor het festival, maak iedereen maar enthousiast en de berichten delen is fijn! Dan wordt het een Feestje 😉3 opmerkingen:

 1. Wow, die trui is prachtig! Verkoop jij het patroon daarvan ook via de webshop? Helaas moet ik werken op 2 juni, anders had ik nog overwogen om naar jullie toe te komen (vanuit Drenthe).
  Iedereen die wel gaat wens ik, samen met jullie, alvast een hele leuke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. later blog ik nog een keer over deze prachtige trui, maar het patroon zal binnenkort uiteraard via Christel te koop zijn.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...