Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 9 oktober 2017

Poncho

Weet je nog dat ik een tijdje geleden blogde over de Ponchito van ChrizKnitz? Christel Smallegange ontwierp deze prachtige poncho/schouderwarmer voor een bol Maya-verloopgaren. Maar als je wat groter bent of de poncho echt als jas wilt gebruiken is een bol van 750 meter aan de kleine kant (niet voor een omslagdoek hoor!). Gelukkig zijn deze bollen ook in 500 grams-bollen te bestellen, dan is er 940 meter op een bol. En hier maakte Christel weer zo'n leuk ontwerp voor:


Poncho's zijn heerlijk comfortabel, handig als je even om booschappen moet of makkelijk voor in de auto en je niet zo'n dikke winterjas aan wilt doen.

(nu niet Miriam maar Christel zelf als model!)


Deze Ponchito XL heeft een prachtig patroon ingebreid. Verder is deze afgewerkt met een gehaakte rand en pompoms aan de voorkant (maar die mag je uiteraard ook achterwege laten). De poncho wordt gebreid met rondbreinaalden 6 of 6½ mm


De kleuren van de Maya bollen vind je hier. De 500-gramsbollen van 940 meter heb ik meestal niet op voorraad maar moeten besteld worden (levertijd ca. 2 weken, € 62,50). Bestellen kan uiteraard weer via de mail. Het uitgebreide Nederlandstalige patroon van deze poncho kun je kopen via Ravelry (€ 5,95) maar is ook te koop in onze winkel. 
Natuurlijk kun je deze poncho ook maken van andere materialen!






1 opmerking:

  1. Mooie kleur. Ik hou het toch maar bij haken, gaat voor mij toch sneller :-D

    BeantwoordenVerwijderen