Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


vrijdag 6 oktober 2017

Pompoenen

Omdat het zo heerlijk Herfst is! Een pompoen in de herhaling. Deze maakte ik 2 jaar geleden en ze blijven leuk:Het is niet meer dan een kokertje dat ik breide op een rondbreinaald. Ik koos voor een dik garen in een mooie pompoenkleur (maar 2 draden acryl samenbreien kan ook prima) en breide samen met een dun meebreidraadje dat een beetje glittert en waar af en toe een lovertje zit. Maakt je gebreide pompoen nét even wat sjieker :-)


Voor de grote pompoen nam ik een bol Comfort-6 (3,95) en een draadje Paillettes (3,95) en breide samen op rondbreinaald 6 (40cm). Zet 80 steken op en brei 9 steken recht, 1 st. averecht in het rond. Brei de bol bijna op en rijg dan de onderkant stevig dicht, vul de pompoen en rijg vervolgens ook de bovenkant stevig dicht. Span vanuit het midden draden over de averechte steken zodat je wat meer een pompoenvorm krijgt en knoop de draden boven en onder stevig vast. Rijg ook nog een draad van midden boven naar onder en troe deze iets aan. Tadaaaaah - een pompoen!

Voor het steeltje zette ik met een dubbele draad huis-tuin-en-keuken-acryl (restje) 14 steken op en breide heen en weer in tricotsteek. Elke heengaande naald breide ik verdeeld over de naald 2 x 2 steken samen, teruggaande naald gewoon averecht breien.. Totdat ik nog 4 steken had, nog een stukje tricotsteek breien en afkanten. Ik maasde de zijnaad dicht en naaide het steeltje op de pompoen.


Voor de donkere pompoen zette ik 60 steken op (zodat ik 6 comportimenten kreeg). Deze bol breide ik niet helemaal op -de pompoen werd wat kleiner. Uiteraard kun je hiermee eindeloos varieren, ook met garens, grootte, pendikte. Vindt je rondbreien lastig? Maak dan de pompoen van een recht lapje (tricotsteek breien, teruggaande naald de steken breien zoals ze zich voordoen). Maas dan de zijnaad dicht en verdere werkwijze zoals hierboven beschreven.

Wordt je pompoen niet helemaal recht en symetrisch? Geen probleem, zijn ze in het echie ook niet :-)
Nog meer pompoenen-ideetjes vind je hier.
Het lovertjes garen heb ik weer op voorraad, van Comfort 6 alleen nog de donkere kleur. Maar met een dubbele draad wol of acryl kom je er ook :-)
6 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...