Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel idee├źn en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik druk bezig ben met de voorbereidingen voor de Knit&Knot in Tilburg. Daarna is het herfstvakantie en dat betekent dat er wat wijzigingen zijn in de openingstijden:


Vrijdag open van 10.00 - 17.00 uur

Zaterdag 13 oktober gesloten

Dinsdag 16 oktober gesloten

Woensdag 17 oktober gesloten

Vanaf donderdag 18 oktober weer open volgens normale openingstijden!

donderdag 12 oktober 2017

Klassieker

Nu ik al zo lang bezig ben met bloggen moet ik zelf ook wel eens zoeken naar oudere berichtjes. Sommige links werken niet meer, soms is een garen uit de collectie. Maar er zitten ook "klassiekers" tussen, patronen die blijven, die het altijd goed doen en waar altijd wel een geschikt garen voor te vinden is.
Als we op onze twee-wekelijkse brei- en haakavond samen aan het handwerken zijn wordt er natuurlijk ook volop gestruind in de winkel, voorbeelden van de onderste plank gehaald, en zo koos Nel pas deze kol uit. Gebreid in Fair Isle, met zachte merino.


Ik blogde er hier over- 2 jaar geleden. Nel koos voor mooie klassieke kleuren, donkerblauw met creme en kijk hoe mooi het is geworden!


Toch de moeite waard om een keer in het voetlicht te plaatsen?! Het Nederlandse patroon van Charlotte is duidelijk beschreven in het Nederlands, je kunt het downloaden via Ravelry. En natuurlijk krijg je het patroon bij aankoop van wol. De kol is helemaal dubbel, aan de binnenzijde zit een ander patroon.
Let op, van de hoofdkleur heb je iets meer nodig dan op he patroon staat beschreven, nl. 150 gram hoofdkleur, 100 gram blijkleur. Wij kozen voor de zachte 100% merino van Schachemayr (100% merino, 120 meter per 50 gram - € 4,95). Dit garen is verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren.

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...