Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 9 oktober 2017

Poncho

Weet je nog dat ik een tijdje geleden blogde over de Ponchito van ChrizKnitz? Christel Smallegange ontwierp deze prachtige poncho/schouderwarmer voor een bol Maya-verloopgaren. Maar als je wat groter bent of de poncho echt als jas wilt gebruiken is een bol van 750 meter aan de kleine kant (niet voor een omslagdoek hoor!). Gelukkig zijn deze bollen ook in 500 grams-bollen te bestellen, dan is er 940 meter op een bol. En hier maakte Christel weer zo'n leuk ontwerp voor:


Poncho's zijn heerlijk comfortabel, handig als je even om booschappen moet of makkelijk voor in de auto en je niet zo'n dikke winterjas aan wilt doen.

(nu niet Miriam maar Christel zelf als model!)


Deze Ponchito XL heeft een prachtig patroon ingebreid. Verder is deze afgewerkt met een gehaakte rand en pompoms aan de voorkant (maar die mag je uiteraard ook achterwege laten). De poncho wordt gebreid met rondbreinaalden 6 of 6½ mm


De kleuren van de Maya bollen vind je hier. De 500-gramsbollen van 940 meter heb ik meestal niet op voorraad maar moeten besteld worden (levertijd ca. 2 weken, € 62,50). Bestellen kan uiteraard weer via de mail. Het uitgebreide Nederlandstalige patroon van deze poncho kun je kopen via Ravelry (€ 5,95) maar is ook te koop in onze winkel. 
Natuurlijk kun je deze poncho ook maken van andere materialen!


1 opmerking:

  1. Mooie kleur. Ik hou het toch maar bij haken, gaat voor mij toch sneller :-D

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...