Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
vrijdag 20 oktober 2017

Kleurtjes

De afgelopen dagen verlopen wat chaotisch (het zal eens een keer niet zo zijn). De dagen vullen zich vanzelf en wat een leuke ontmoetingen en gesprekken heb ik gehad afgelopen week in de winkel. Het is voor mij toch wel verrassend om te merken dat zoveel mensen mij dagelijks volgen. Tenslotte zegt mijn computer niets terug als ik blog 😊 - gelukkig maar...!

Ik heb beloofd om foto's ten nemen van de binnengekomen unicat en de handgeverfde garens.
We beginnen met de unicat:
.......en nog een paar verdwaalde bollen in de winkel.

Zoals je ziet zijn de meeste bollen op 2 manier gewikkeld, ze zijn echter identiek. Je kunt kiezen of je van binnen of van buiten begint.

En nu de handgeverfde wolletjes!
Wat hadden we een plezier om ze te verven. De strengen liggen per 2 gesorteerd, omdat deze 2 vrijwel hetzelfde zijn. Voor een paar sokken heb je echter maar 1 streng nodig. Uiteraard is deze wol ook erg geschikt voor andere projectjes, zowel haken als breien.
De strengen 100 gram, 420 meter. 75% wol, 25% polyamide. € 12,95
Hier komen ze!


We hebben tijdens het verven iets leuks bedacht. Al die kleurtjes zien er op een streng natuurlijk heel anders uit dan op een sok of in een sjaal. Dus gaan we een soort wedstrijd organiseren. 
Heb je een streng handgeverfde sokkenwol bij ons gekocht? Maak een foto van je streng , maak iets moois ervan en maak een foto van het resultaat. Het mag gerust een combinatie van materialen zijn, een sok, sjaal, knuffel - het maakt niet uit.

Over enkele maanden verzamelen we de foto's en laten we de lezers kiezen. Degene die de meeste stemmen krijgt wint 2 nieuwe strengen handgeverfde wol. Ik hoop dat jullie meedoen! 

Alle blogberichten over handgeverfd garen vinden jullie hier.
8 opmerkingen:

 1. Hallo Jeanet, oooo wat een mooie strengen zijn het geworden.
  Ik zou er graag één bestellen en wel de eerste links op de eerste foto.
  Wat een leuk idee om er een wedstrijd van te gaan maken.
  Groeten en fijn weekend, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kleuren, ook van de handgeverfde wolstrengen.
  Die Unikat heb ik al zo vaak gezien, daar wilde ik ook eens iets van maken.
  Bij ons op dorp heb ik op de handwerkgroep Katia Winter gekocht, maar er zijn zoveel mooie kleuren, dat is echt moeilijk kiezen.
  Fijn weekend,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige kleurtjes! Ik word er helemaal vrolijk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeanette kan ik de streng 1e rij linkerplaatje 1x kopen en op de 4e rij 2e van links 1x? Dank je. Alie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Alie,
   Stuur even een mailtje, dat communiceert makkelijker dan via het blog!
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...