Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************dinsdag 10 oktober 2017

Rowan Valley Tweed

Nu gaat het écht niet meer.......
Er kan echt geen wolletje meer bij in de vakken, hoor (en ik wil het natuurlijk nog wel een beetje beloopbaar houden - zodat je niet zijdelings met ingetrokken buik langs de schappen moet lopen).
Vandaag weer nieuwe kleurtjes van bestaande garens binnen gekregen, toch nog wat nieuwe draadjes - en ik dacht éven dat alles wel even netjes in het vak lag. Gelukkig léék dat maar zo want vandaag kwamen gelukkig veel klanten de boel overhoop halen! 😀

Op dit blog moeten nog veel draadjes in het voetlicht gezet worden. Ik probeer altijd van alles een voorbeeld te maken, maar ik twijfel of me dat lukt, hoor! Gelukkig zijn er patronenboekjes en online patronen.....


Deze prachtige strengen zijn van Rowan. Daar ben ik een beetje verliefd op.... De Valley Tweed is een beetje de opvolger van de vroegere Fine Tweed, die uit de collectie is gehaald. Ik hou erg van dat robuuste met een tweedje erin, en strengetjes hebben iets ouderwets of authentieks - ik ben óm! Overigens is de draad veel sterker dan de Fine Tweed - geen onverwachte draadbreuk meer.


Het garen is 100% wol en verkrijgbaar in 10 mooie kleuren. De strengen van 50 gram hebben een lengte van maar liefst 207 meter (breien op 3-5½) - € 12,95

(7 strengen nodig tot maat 42, patroon Rowan)

En dit jasje in 2 kleuren is ook super!
(2 x 4 strengen tot maat 46)

Zucht, heeft iemand nog een zak tijd over? Ik ga eerst maar eens de ravage opruimen in de winkel, daarna mails beantwoorden, uurtje administratie en niet te vergeten naar zoonlief appen die op schoolreis in Barcelona is. Barcelona, of all places.....😰2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...