Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 12 februari 2013

Poef

Mooi is niet altijd moeilijk!

Soms krijg ik klanten in de winkel die bij het zien van een voorbeeld in de winkel roepen: "O, dat kan ik niet hoor!" Als ik dan uitleg hoe een patroon in elkaar zit, dan blijkt dat heel erg mee te vallen. Met een paar basissteken in haken of breien kun je al de mooiste dingen maken. Juist de eenvoudige modellen met een groot effect - die zijn het leukst!! :-)

Daar valt deze poef zeker ook onder. Wat een geweldig effect!


Je vindt de duidelijke beschrijving van deze ronde poef op het blog van Judith:  LA Love.  (In Nederlands en Engels)
De basis van deze poef zijn stokjes en lossen, in effen kleuren zoals grijs en wit. Het leuke effect krijg je door het rijgen van gekleurde draadjes of strengen van lossen in verschillende kleuren en effectdraadjes.


Geweldig, he? Zie je wel:

Mooi is niet altijd moeilijk!

7 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk idee om zo die gekleurde draadjes erdoorheen te rijgen. Inderdaad; het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat onwijs gaaf.... Ga het patroon opzoeken, dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw wat is dit een mooie poef zeg!Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is geweldig!! Wow, wat een snoepje, en je kunt de kleuren natuurlijk gewoon aanpassen aan je interieur..! Dank voor deze leuke tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Lijkt mij ook erg leuk om meer voor het huis te gaan haken..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hij is geweldig! waarmee is het gehaakt (met wat voor soort garen?)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...