Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 12 februari 2013

Möbius met patent

Deze prachtig kleine möbius-kol is gebreid in een patentsteek met 2 kleuren!


Je kunt de duidelijke beschrijving terugvinden bij Creariet. Ook hier is weer gebruik gemaakt van de  Möbius-opzet van Cath Bordhi. Op mijn vorige berichtje over een möbius schreef iemand dat je ook "gewoon" een slag in je breiwerk op de rondbreinaald kan maken. Je krijgt dan echter 2 slagen in je werk en je breit gewoon van onder tot boven. Bij bovenstaande techniek brei je je werk vanuit het midden. Je maakt een soort 8 en de boven en onderkant groeien tegelijkertijd! Dat maakt de kol van Riet zo bijzonder: door de tweekleurige patentsteek zijn de boven en onderkant iets verschillend.


Riet maakt de mooiste dingen, dus een kijkje nemen op haar blog is de moeite waard.


6 opmerkingen:

 1. Leuk Jeanet, die möbius-sjaal, zou ik ook wel eens willen proberen. Misschien tegen volgende winter? Tijd ontbreekt wat momenteel....
  Groetjes, rita.
  Bedankt voor de tip alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,
  Ik heb de moebiussjaal gebreit voor mijn man, maar gewoon. Tof om te doen en het begin is juist prutswerk, maar dat lukt wel.

  groetjes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke sjaal!
  Goed idee im dat ooit ook nog eens te gaan doen :-)

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze möbius van Riet gemaakt. Helemaal volgens haar beschrijving. Vorige week was hij klaar. Heel leuk resultaat. En al vaker heb ik bij Creariet de mooiste creaties gevonden.
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou begrijp ik de piek in mijn pageviews!
  Ik ga hem binnenkort weer eens breien. Blijft leuk zo'n col.
  Groeten, Riet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En of dit een geweldig mooi kol is! :-)
   Ik blijf je volgen met al je mooi breisels...
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...