Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 5 februari 2013

Valentijn

Hoewel ik weer volop aan het werk ben, ben ik nog niet helemaal de oude. Poeh, af en toe een hoestbui die te horen moet zijn tot in Groningen! De inspiratie komt maar langzaam, de energie ook. Dus permitteer ik me een kopie-logje van vorig jaar....

Het zal je niet ontgaan zijn: Valentijnsdag komt er aan. Hartjes overal. Jammer dat het zo'n commercieel gebeuren is geworden. Je kan altijd nog zelf iets maken voor je lief - zoals dit kussen. (Doet het ook prima op de tiener- of kinderkamer!)
Benodigdheden:
100 gram Bravo (acryl), 150 Brazilia/Salsa (sprietjesgaren) en naalden 8. Ik breide met een dubbele draad (1 Bravo en 1 Sprietjesgaren) volgens telpatroon in tricotsteek. Het is beslist niet moeilijk, maar even opletten bij het meerderen en minderen.


Manlief naaide voor mij een binnenkussen met een ritsje en ik vulde het met schuimrubbervlokken.
Nu in Valentijnsrood, maar in elk soort garen en kleur te breien. Sprietjesgaren heb ik in vele kleuren op voorraad, acryl ook!5 opmerkingen:

 1. Een heel mooi hart!
  Je man naaide een binnenkussen?
  Dat hoor je niet vaak :-)

  Maar hij is mooi geworden en zo te zien lekker zacht....

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb je hier nog niet horen hoesten! ;) Is ook lastig met één oor dicht van de verkoudheid! Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja, ik had een vraagje:

  Hoe krijg je die linkjes onder je bericht?
  You May Also Like:

  beerinnetje@hotmail.com

  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel beterschap, meidje en we wachten wel totdat je helemaal hersteld bent. groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh dat hoorde ik vanmorgen vroeg ,jouw hoestbui, ik dacht dat het onweer was, geintje, doe rustig, wat niet kan als zelfstandig ondernemer en moeder of andersom, Beterschap
  Tineke
  bollies53.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen