Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

dinsdag 26 februari 2013

Overzee...

Toen ik met mijn blog begon, kon ik niet bevroeden dat ik reacties zou krijgen vanuit de hele wereld! Ongelooflijk, uit alle hoeken van deze aardbol krijg ik reacties en mails. Vanuit België, Duitsland, maar ook Frankrijk, Canada, Hongarije, Zuid Afrika, Tunesië, Noorwegen, Zweden, en nog veel meer! Heel van Nederlanders (en Vlamingen) in-den-vreemde, maar ook van niet-Nederlanders die zich (al dan niet met google vertaler) door het Nederlands heen worstelen. Het leuke hiervan: blijkbaar voelen over de hele planeet handwerksters zich met elkaar verbonden!!

Deze week kreeg ik zelfs een brief (!) uit Australië.


Mevr. Geertje Tazelaar vertrok 50 jaar geleden op 14 jarige leeftijd met haar ouders naar Australië. Zij had van een kennis mijn adres gekregen en schreef mij een lieve brief. Zij breit veel poppen voor hobbywinkels, het Rode Kruis en andere goede doelen. Zij maakt gebreide poppen in Nederlandse klederdracht(en) en maakte haar eigen patroontje wat ze na-breide van een souvenirpopje.


Haar vraag is of ik een patroon heb van (andere) popjes in Nederlandse klederdracht. Ik ben het zelf nog nooit tegengekomen, maar ik wil jullie het graag voorleggen. Wie-o-wie heeft patroontjes voor Mevr. Tazelaar??

Hieronder zie je een foto die ze meestuurde van haar gebreide poppetjes.


Ik zou het heel leuk vinden om haar een brief terug te sturen met daarin een of meerdere  patroontjes maar ik weet niet of ze bestaan. Wie helpt mij? Je kunt mailen naar jaffari@zeelandnet.nl

PS: Wat een prachtige postzegels hebben ze in Australië....10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige poppen!! Ik ken helaas ook geen patroontjes. Ik hoop dat je er veel krijgt!

  Groetjes Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. over postzegels en klederdrachten gesproken...
  ik zag bij de primera middelburg postzegels met walcherse dracht
  alleen verkrijgbaar in middelburg en vlissingen dacht ik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En in Arnemuiden.... :-)
   De bijgeprinte tekst rammelt een beetje, maar dat mag de pret niet drukken!

   Verwijderen
 3. Wauw! Die kunnen samen toch een heel echt klompendans uitvoeren :-) Zo ontzettend leuk gemaakt! Binnenkort komt wel het boekje van Christel Krukkert uit met als thema Holland, maar verder kom ik ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige poppen!
  Ik heb helaas geen patronen.
  Ik hoop ook dat je er heel veel krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat bijzonder dat je deze brief kreeg! De poppen zijn ook heel erg leuk, zeker allemaal zo samen :))! Helaas heb ik zelf geen patronen van gebreide klederdrachtpoppen.. maar wie weet, wat dit logje oplevert... hopelijk positieve reacties. En anders.. wie is er zo creatief om zelf een poppenpatroon te bedenken? Moet toch kunnen na al die leukerds van Arne&Carlos???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk een heuse van het land down under. En prachtige postzegels... Nee ik kan je niet verder helpen aan een patroontje maar zal eens rondkijken, wie weet...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Woooooow, die postzegels!!! PRACHTIG!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hopelijk krijg je een paar patroontjes. Zou leuk zijn als je deze dame kon helpen. Ik vraag het zeker rond. Wie weet?

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zag deze link vandaag op mijn facebook en dacht gelijk aan dit bericht https://www.facebook.com/photo.php?fbid=455831564489366&set=a.193947414011117.47524.192068714198987&type=1&theater

  BeantwoordenVerwijderen