Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 27 februari 2013

Nieuwe bloemetjes in de vensterbank!

Het wil hier gewoon niet lukken met de lente. Het is nog zo grijs en grauw en temperaturen net boven nul. Dus toen ik maandag wat lentebolletjes kocht, besloot ik de vensterbank maar weer wat op te vrolijken zodat het een beetje lente lijkt.


Weet je nog dat ik vorig jaar de hoesjes voor de blikjes maakte? Je kunt het ook hier terugvinden, maar ik zal het nog een keer opschrijven:

Ik maakte gebruik van dit patroontje: 

Egggingham_3

Wat je nodig hebt is een aantal blikjes van groente of worstjes, en acryl in wit en een kleur-in-2-tinten. Dus donker en licht paars, e.d.


Voor een klein blikje zette ik 54 steken op met naald 3½. Eerst een paar naalden in averechte tricotsteek (donkerste kleur), en daarna tricotsteek volgens bovenstaand randje (2 steken per kleur), en weer eindigen met een randje averechte tricotsteek in de donkerste kleur. Het lapje dichtnaaien zodat het een kokertje wordt en rond een blikje schuiven.


Dit jaar koos ik voor wat hedera en voorjaarsbolletjes als narcissen en een hyacint. Je hebt ze zo gewisseld als ze zijn uitgebloeid (en dat gaat heel hard boven de verwarming...).


Maar de viooltjes van vorig jaar kunnen natuurlijk ook!


Zo komt de lente vanzelf in je huis!
10 opmerkingen:

 1. Ik vind ze superleuk!

  Ik zet ze op mijn to do lijst.
  maar dan in een gehaakte versie.

  Groetjes Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat ziet er gezellig en kleurrijk uit.
  Leuk gedaan!
  groetjes Jettie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die sind wunderschön geworden. Ich wünschte ich könnte stricken, dann würde ich mir auch welche machen.

  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vrolijke boel bij jouw in de vensterbank.
  Groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had ze vorig jaar al gezien, en wat blijven het schatjes. Dankjewel voor de herinnering. Nou ga ik toch eens kijken of ik geschikte kleurtjes kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vrolijk, die bloempotjes allemaal bij elkaar met voorjaarsbloemen of bollen erin Jeanet. Ik heb ze nog op andere blogs zien passeren, je werkt echt inspirerend bij de mensen :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. echt waar geweldig !!
  Ik vind ze heel mooi
  en ik vind het knap gemaakt !!
  wat een inspiratiebron haha erg leuk

  Groetjes, Ellen
  http://ietsiepietsiekitschie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Love the gingham and the colors you chose...wish I could knit.

  BeantwoordenVerwijderen