Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 16 februari 2013

Handwerkbeurs

Ietwat uitgeteld ben ik, wat wel voorspelbaar was.....

Vanmorgen vroeg vertrokken we al om kwart over 7 vanaf het station in Arnemuiden. Drie en een half uur te gaan tot Zwolle. Met twee vrolijke meiden bij ons bleven we wel wakker...


De treinreis verliep super, en ik moet bekennen dat ik geen steek gehaakt of gebreid heb. Een beetje kleppen en rondkijken is ook wel eens heerlijk.

Hieronder een paar foto's van de beurs. Het geeft nog niet een fractie weer van wat er te zien was!


Deze prachtige dame liep rond met de garens van Loret Karman


Demonstratie bezemsteel haken


Workshop Temari-ballen maken.


Een geweldig mooie sok bij Wolhalla.


Allerlei workshops op verschillende workshop-pleinen


Tussendoor even bijkomen op het terras en elkaars aanwinsten bewonderen.


Geweldig leuke, bijzondere knoopjes waar Miriam en ik voor vielen. Allemaal van Funny Button. Er waren er nog veel, veel meer - echt voor iedereen wat en voor elke gelegenheid. Smaakte naar meer.....

Heb ik nog geen foto's genomen van de stands van Astrids Wol, waar ik zulke mooie zijde en wol zag (dit wordt vervolgd!!), Trendje waar Hennie een vrolijke versie van de Herfstkol had gemaakt en die naar mijn blog bleef verwijzen (dank!). En die van alle quiltshops, de stand van Berthi, met haar nieuwe boek en die van Zij maakt het waar ik wél een stapel patronenboekjes van deze nieuwe kikker mee mocht nemen naar de winkel !


En ja, hoor. Een paar keer werd ik aangesproken of ik nou Jeanet van Blij dat ik Brei was. Dochterlief vond dat maar zo-zo, want ook zij werd zowaar herkend! :-) Maar ík vond het erg leuk om lezers èn collega's te ontmoeten!

Op een gegeven moment hadden we het gehad. Overvol van alle indrukken, portemonnees leeg, hoofden boordevol ideeën, inspiratie voor een heel jaar. Terug naar huis (weer 3½ uur in de trein), waar we nog nagenieten en onze aanwinsten bewonderen..




En thuis vonden we een heel zieke puber-zoon en een heel bezorgde vader. Goed om weer thuis te zijn!

17 opmerkingen:

  1. Leuk dat we als thuisblijvers (uit het verre Vlaanderen) op deze mnaier toch wat mee kunnen genieten van de beurs.
    Jammer dat jouw zoon ziek is. Veel beterschap gewenst.

    Lieve groetjes,

    CreativEls
    http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beterschap voor je zoon Jeanet! Hopelijk knapt hij snel weer op. Waardeloos al die virussen deze winter.
    Je beursbezoek was goed geslaagd geloof ik. Jammer genoeg moest ik hem missen, vandaag een beetje jouw reis in omgekeerde richting gemaakt: van Barneveld naar Vlissingen en terug.
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk druk was het..ben zelf ook erg geslaagd. heb je dochter ook nog gezien omdat ik ze herken aan het mutsje (grappig he)..ik heb het patroon van jacobs de aap gekocht. Beterschap voor je zoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk dagje moet dat geweest zijn, leuk dat wij thuisblijvers even mogen meegenieten! Die Miriam, die wordt ook bijna een beroemdheid ;)! Heel veel beterschap met D, 't is maar goed dat je het vooraf niet geweten had.. Fijne zondag en lieve groet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk verslag van hoe het was. Ik ben vrijdag geweest en heb genoten. 's Avonds bekaf en de hele zaterdag ook nog vermoeid.
    Bedankt voor het Bontje garen. Ik ga er gauw iets van maken. Zo hoef ik de deur niet uit om prachtig materiaal in huis te krijgen.
    Fijne zondag en ik hoop dat jullie zoon snel weer op knapt. Liefs van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk verslag met lekker veel foto's.
    Wat een enige foto van je dochter met vriendin. Dat mutsje dat de vriendin op heeft heb je daarvan ene patroon en de wol. Ik vind het enig...... En ik wil ook graag het patroon van de kikker kopen met wol erbij. En ik zal dit keer sneller betalen hoor!!!!!
    beterschap met je zoon; En puf maar lekker uit!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Baukje, helaas heb ik geen patroon voor het mutsje, het is van Miami (denk ik), en een sprietjes-garen uit de losse pols gebreid.
      Eerst een proeflapje breien en dan zoveel steken (uitrekenen) opzetten voor de omtrek van haar hoofd. In rondjes breien: 12 toeren met Miami 2 recht - 2 averecht, verder alleen recht: 4 toeren met sprietjes-garen, 6 toeren Miami. In de toeren met het sprietjes-garen steeds meer steken minderen, zodat je in het 5e stukje met Miami de muts kunt beëindigen. De totale hoogde van de muts is 20 cm.
      Succes bij het breien!
      Groetjes, Jo

      Verwijderen
  7. Klinkt als een hele gezellige dag! Ooit wil ik er ook nog wel eens heen, natuurlijk met een goed gevulde portemonnee, je hebt leuke aankoopjes gedaan zeg, vooral die knopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk verslag, vooral omdat ik alles herken, omdat ik er zelf ook rondliep! We zijn elkaar zelfs tegengekomen zonder elkaar te herkennen! Hoe ik dat weet? Ik sta prominent in beeld op je bovenste beursfoto, naast de dame met de Karman-garens, ik heb een grote rood-oranje gestreepte sjaal om...
    Vind je het goed dat ik deze foto ook op mijn blog plaats? Ik heb een foto van dezelfde situatie, maar dan van mijn kant genomen. Grappig toch? Groetjes, Aafke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Aafke,
      Wat grappig!! Ik kan me jou eigenlijk nog goed herinneren, ik ben je een paar keer tegengekomen tijdens mijn rondje - je was inderdaad herkenbaar aan je sjaal. Volgens jaar spreken we gewoon een meet-and-greet-punt af, want er waren meer blogsters!
      Natuurlijk mag je de foto plaatsen.
      Groeten, Jeanet

      Verwijderen
  9. Het was echt gezellig!!!
    Wel grappig dat er een paar denken dat ik Miriam ben... :D

    Leuke foto's!

    groetjes, Alpaca-Unicorn, Joy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk he Joy, je bent ook een heel klein beetje mijn kindje, hoor :-) Je bent tenslotte kind-aan-huis....
      Van mij mag je een poosje in de etalage!

      Verwijderen
  10. Jeanet wat een mooie spullen mee gebracht heerlijk genieten. Ik geniet mee overal die foto's ik was er dan toch ook een beetje. Leuk al die bloggers ontmoeten.

    Liefs alleen zielige je zoon. Gaat het weer een beetje beterschap.

    Liefs José

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke foto's en zo leuk om mezelf via de camera van een ander te zien. Ik "steel" je foto met mij (Marion - www.leeslint.com) als Marie Antoinette met de garens van Loret Karman) voor mijn eigen archief. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha! Ik ben onbewust veel meer lezers tegen gekomen dan ik dacht....
      Had je het niet vreselijk warm met die prachtig roze pruik op je hoofd?

      Verwijderen
  12. Lekker he zo'n dagje uit. Hoe is het met je zoon?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Volgend jaar wil ik daar ook naar toe! Beterschap voor je zoon.
    groetjes,
    Thara

    BeantwoordenVerwijderen