Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 26 september 2017

Karina Shawl

Veel patronen die ik op mijn blog laat zien kunnen gebruikt worden voor hele verschillende garens. Zeker als het een omslagdoek betreft waarbij stekenverhoudingen geen rol spelen als je maar de goede haak- of breinaalden hebt bij je wol. Zo haakte Ans deze warme Karina-shawl met Rowan Felted Tweed, een klassieker waar eigenlijk veel vaker mee gebreid wordt. Maar haken kan dus zéker ook!


Als het straks écht weer frisser wordt is een warme omslagdoek heerlijk. Wij kozen hier voor Felted Tweed in de kleuren Peony (183) - 4 bollen, en Avocado (161) , Bilberry (151) - elk 2 bollen.





Rowan Felted Tweed is een heel fijn garen om mee te werken. De Tweed laat zich prachtig combineren met alle andere kleren in het assortiment. 
Samenstelling: 50% merinowol, 25% Viscose, 25% Alpaca. Er zit 175 meter op een bol van € 50 gram. € 8,30 per bol.

Het patroon Karina is een ontwerp van Vicarno. Het leuke is dat de omslagdoek aan beide kanten mooi is en niet echt een duidelijke voor- of achterkant heeft, kijk maar naar onderstande foto.


Het Nederlandse patroon is te koop via de website van Vicarno .
Uiteraard is de Rowan Felted Tweed ook bij ons te koop.





5 opmerkingen: