Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 16 maart 2014

Voorjaar met Libelle (...en mij)!

Zojuist zie ik dat op de website van Libelle mijn blikjes-idee is vermeld! Superleuk!
Minder leuk is dat er niet bij is vermeld dat het idee van mij afkomt - geen bronvermelding, maar een verwijzing naar de Hobbydagen in Den Bosch. Afijn, voor de liefhebbers: hier komt-ie nog een keer (blijft leuk, ook voor het derde jaar!)

Bloemetjes in de Vensterbank

bloemen breien
Nodig:
-          Enkele lege blikjes van bijv. knakworstjes o.i.d.
-          Verschillende bolletjes acryl (wit, en 2 tinten blauw, groen, roze, etc)
-          Breinaalden 3½
-          Maasnaald (met stompe punt)
Steken:
-          Tricotsteek: op de goede kant alle steken recht, op de verkeerde kant alle steken averecht breien.
-          Averechte tricotsteek: op de goede kant alle steken averecht, op de verkeerde kant alle steken recht.

Zet voor een klein blikje 54 steken op met de donkerste kleur  en brei 6 naalden averechte tricotsteek (goede kant averecht, verkeerde kant recht breien), brei daarna volgens onderstaand schema (elke keer 2 steken per kleur), in tricotsteek (goede kant recht, verkeerde kant averecht breien). Neem de draadjes elke keer mee achter je breiwerk.

patroom bloemen blikjes

Brei in dit patroon net zo lang als de lengte van je blikje en eindig weer met 6 naalden averechte tricosteek met de donkerste kleur. Maas de zijnaad dicht en schuif het hoesje om het blikje. Maak de hoesjes in verschillende lente-kleuren en vul ze met voorjaarsbloemetjes.


14 opmerkingen:

  1. Nouja zeg!
    Dat vind ik wel heel erg slordig.
    Gelukkig dat veel mensen weten dat het patroon van jou komt,
    maar inderdaad niks geen bronvermelding!
    Feit blijft dat het een leuk patroon is ook na 3 jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zou Libelle even mailen, dit is niet zoals het hoort, kunnen ze in de volgende uitgave een reportage maken van alle mooie dingen die je maakt en laat zien

    Liefs Jann

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze hebben je tekst zelfs 1 op 1 overgenomen. Ik vind dat niet kunnen zonder bronvermelding. Zeker niet van Libelle...

    Zeker even mailen naar ze hoor! Ik reageer niet vaak maar dit moest ik kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Jeanet, ik ben sinds kort volger van je blog en ben hier behoorlijk door geïnspireerd. Ben momenteel bezig aan de wellen baktus en nog in afwachting van het garen van de herfst-kol Een idee overnemen prima, maar vermeld dan wel even de bron, zeker door een blad als de Libelle.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jammer altijd zulke dingen, je steekt er toch ook een hoop tijd in en een ander gaat er dan toch weer met je idee vandoor hmmm........ nou volgens manlief moeten we dan maar aan de frankfurthers worsten hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zeker even bij hen protesteren. Ze weten vast wel hoe het zit met het beeldrecht, dus dit is wel heel slordig jatwerk van hen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zou even een mailtje sturen naar de Libelle. Een correctie zou wel netjes zijn.

    Dankjewel voor de leuke berichtjes en inspiratie. vaak zie ik zoiets van : dat wil ik ook, helaas ontbreekt vaak de tijd. Daarom is genieten ook al zo fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. n kleine kritische noot (ik ben pas volger van je blog en vind het erg leuk!) maar volgens mij staat bij de foto's op je blog ook niet altijd een link of bronvermelding...
    maar ik zou libelle zeker even benaderen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik probeer dat zo veel mogelijk!! Het is niet altijd duidelijk waar een foto vandaan komt, maar nu wil het dat ik de tip zelf (via-via) naar Libelle heb verzonden....

      Verwijderen
  9. Ja, ze blijven leuk! Die van mij staan gewoon een heel jaar al in de kamer!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk! Ik heb zelf om lege jodekoekbusjes(plastic) hoesjes gehaakt met streepjes...Vind jouw kleurtjes erg leuk! En Libelle toch wel een beetje slordig,,,,

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zeker reageren richting Libelle! Zouden ze zelf ook doen als het hen overkwam. Crejann heeft een goed idee (artikel over je winkel en blog), dan kunnen ze het weer een beetje goedmaken. ;-) En ja, voor zover ik weet, plaas jij altijd links/verwijzingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jammer van de bronvermelding.. Gelukkig doe jij dat zelf wel, waar het kan! Ik doe het zelf ook altijd, wel zo netjes natuurlijk. Verder is het natuurlijk een hele eer!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Deze zij ook heel erg leuk!
    En jammer dat Libelle niet even naar jou linkt!!
    Ik heb ze bij mij ook opgeslagen, want ik wil ze zeker nog eens maken!!

    BeantwoordenVerwijderen