Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 12 maart 2014

Oorbellen

Het maken van gehaakte oorbellen is niet moeilijk! Neem een (deel van) een Granny Square of een ander klein patroontje en hang ze aan een haakje van een oorbel.

Crochet earrings <- @Abbie Woodard can we learn how to make these?


Deze vond ik op Living the Craft Life, en er staat een patroontje in het Engels bij. Neem wel wat dunnere katoen (Catania Fine of een katoen No.10) en een fijnere haaknaald. Je kunt de oorbellen ook insmeren met een beetje textielverharder, dan blijven ze stijf en krullen niet op. Oorbel-haakjes kun je vinden in hobby- of kralenwinkels.

Bij Moois van M(i)e vind je een Nederlandse beschrijving van de oorbellen hier onder:


En deze ienie-mienie Granny oorbellen zijn toch leuk!
Zou elke haakster moeten hebben....

Crochet earrings in cream beige gray and browny green, bead decorated, silver plated hooks, squares earrings, fiber jewelry, textile jewelry
En deze zijn schitterend (maar niet zo praktisch....)
Tja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden, toch?

6 opmerkingen:

  1. Ooo, die met die breinaalden zijn leuk. Maarja waar haal je weer van die kleine naaldjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die kleine naalden kun je heel simpel zelf maken van een cocktailprikkertje en een klein houten kraaltje. Drupje houtlijm ertussen en klaar is kees! :)

      Verwijderen
  2. Prikkertjes voor gebruiken
    Die zijn er inverschillende maten
    Ziet er leuk uit toppie hoor voor de maakster
    Geweldig leuke pagina en dank voor de leuke ideeën en patroontjes 👍👍

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk voor als je op een beurs staat om je wolletjes te verkopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb vorig jaar bij de kroning van Willem Alexander ook kroontjes oorbellen gehaakt . Daar kreeg ik veel reacties op. Deze zijn ook erg leuk . Zo'n tussen door werkje kan er nog wel bij .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eigenlijk zou iedere breister of haakster zo'n paar oorbellen moeten maken en dragen, als trots op onze hobby!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen