Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 11 maart 2014

Granny Poncho

Een hele tijd geleden mocht ik van een klant deze prachtige poncho fotograferen:


Ze haakte de poncho van Softfun en Miami (wat vrijwel hetzelfde is), naar het idee van een poncho van Garnstudio. De basis is een ring van 10 of 12 Grannies van 3 toeren breed. Deze grannies hebben allemaal een witte laatste ronde. Daarna ga je met de verschillende kleuren rondom haken terwijl je middenvoor en middenachter meerdert door 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes in hetzelfde gat te haken, zoals de hoek van een granny square.


Het patroon is niet moeilijk, en aan te passen aan welk garen of welk maat dan ook. Het aantal vierkantjes en de breedte daarvan bepalen hoe groot de schouderpas wordt, en of je de poncho hoger of lager op de schouders valt. Als je de grannies aan elkaar hebt genaaid kun je even passen! Zo kun je ook makkelijk een kinderponcho haken.


Voor een grote poncho als deze heb je 9 bolletjes Miami/Softfun nodig (à € 3,50) - 7 kleurtjes en 2 witte. Haken op naald 4 mm. 
Het oorspronkelijke patroon vind je hier, gehaakt met dikker garen)
Het patroon heeft al veel mensen geinspireerd, op Ravelry vind je er nog meer terug.
In de winkel heb ik ca 40 verschillende kleuren van dit garen. Je kunt ook altijd mailen.

1 opmerking: