Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 22 augustus 2020

Sock Blanks - sokkenlapjes

Nou, daar zijn ze dan! De Sokkenlappen.... 

Wie een abonnementje op het luxe-sokkengaren heeft genomen in het begin van het jaar kon er al mee kennismaken, en nu zijn er weer een heleboel uit de pan gekomen dus tijd voor wat meer informatie. 

Een sokkenlap is een gebreide lap (nee, die brei ik niet zelf gelukkig! Die kan ik zo kaal bestellen). Een lap = 100 gram/425 meter en gemaakt van 75% merino en 25 % polyamide. Prima en zachte sokkenwol dus. Als ik strengen verf in verschillende kleuren komen er bij het breien altijd streepjes of vlekjes (tenslotte worden maar kleine stukjes draad in een kleur geverfd) maar juist een langzaam verloop is bij het verven van strengen wol eigenlijk niet mogelijk Maar wél met zo'n lap.


Dit is zo'n geverfde lap. Ik verf de lappen dubbel zodat je 2 dezelfde sokken kunt breien uit 1 verloop-lap. Het is uiteraard wel bewerkelijker dan een gewoon bolletje wol, maar dan heb je ook wat 😉. Je moet namelijk eerst aan uittrekken. Geef daarbij van te voren het midden aan met een stekenmarkeerder of een draadje, als je eenmaal bezig bent. Een sokkenlap trekt altijd van 1 kant makkelijker uit dan van de andere - gewoon even proberen. (denk maar aan een boord van een trui die je aan de verkeerde kant gaat uittrekken!). Heb je een wolwinder, dan kun je mooie cakes maken. Het 2e caketje kun je dan precies andersom beginnen bij het breien van je 2e sok.
Je kunt ook direct uit de lap breien, maar dan kronkelt je draadje wel sterk - niet iedereen houdt daarvan.


Maar..... natuurlijk kun je dit bijzondere lapje ook voor heel veel andere dingen gebruiken. Maak een streepjes-sjaal zoals dit voorbeeld. Of brei het samen met een draadje mohair op dikkere pennen voor een muts of kol (ja, er komt een tijd dat het weer koud wordt....). 
Van sommige lappen heb ik er 2 geverfd. Met 2 lappen heb je 850 meter en haak je een prachtige lange sjaal. Afijn, ideeën genoeg!
 
Ik heb de lapjes hier in de webshop gezet.Fijn weekend allemaal!

5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...