Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 10 augustus 2020

Ouwe Taart

Het was gewoon een maandag, het wekkertje rinkelde om kwart voor 6. Ik heb - zoals heel Nederland - beestig slecht geslapen. Ik dreef mijn bed uit, ik hoorde elk half uur die verrekte klok slaan (yep, die van Arnemuiden) want alle ramen staan wagenwijd open. Ik moest mezelf echt even bij elkaar rapen en moed verzamelen om uit bed te rollen. Van de spiegel werd ik niet heel vrolijk, wat een ouwe taarten-gezicht! rood, gezwollen, verfomfaaid en bezweet. Met een ijskoud washandje trok ik de boel een beetje in het fatsoen. Terwijl ik mijn broodtrommel klaar maakte overwoog ik nog om op de fiets te gaan - tenslotte is de vroege morgen nog redelijk koel. Maar de gedachte om met 33 graden terug te moeten fietsen en als een gekookte tomaat thuis te komen, deed me besluiten om toch maar de auto-met-airco te pakken. 

Halverwege de rit bedacht ik opeens dat ik jarig was 😉. Maar ik had al besloten om niet te veel te vieren, een hete maandag en een "moppe-verjaardag" (= geen kroonjaar) in combinatie met Corona maakt een feestje wat gecompliceerd. Met goede moed ging ik ik gewoon aan het werk. Hoewel onze oude bewoners stuk voor stuk beweren dat ze geen last van de warmte hebben "mag ik mijn vestje aan? voel ik het nu tochten? Kan ik niet in de zon zitten?" hebben ze dat natuurlijk toch. Lichamelijke ongemakken, kortere lontjes en veel dutjes zijn het resultaat. Na 3 wasbeurten voelde ik straaltjes lopen en ik kreeg zweetgootjes middenvoor en midden achter. Het zoute water prikte in mijn ogen, ik werd er niet mooier van. Het verplichte mondkapje bezorgde me een natte hondenneus-gevoel en ik vroeg me af hoeveel bacteriën zich konden uitleven in het vochtige lapje, dat om de paar uur vervangen moest worden. 

Alles gaat voorbij, dus ook een warme dag in het verpleeghuis. Thuisgekomen heb ik eerst maar eens een koude douche genomen en gelukkig was de spiegel beslagen 😁, maar ik vrees dat het resultaat niet veel beter was dan vanmorgen! Facebook hielp me herinneren aan mijn verjaardag en ik wil dan ook iedereen bedanken voor alle lieve felicitaties en wensen. De dag verliep verder gewoon rommelig, zoals het hier altijd gaat. Het was prima zo! Volgend jaar vieren we het feestje wel - ik voel me van binnen uiteraard nog steeds 20, die 53 is alleen de buitenkant....

Ondertussen komen verschillende winterwolletjes hier binnen (tja, dat weet je ook niet als je het een half jaar van te voren moet bestellen) en de winkel is deze week gewoon open!

Hou het koel! Hou het gezond allemaal!

12 opmerkingen:

 1. Nog op het nippertje, maar van harte gefeliciteerd met je verjaardag Jeanet. Groeten uit Amsterdam. Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Klinkt best zwaar, werken in de zorg met corona en dit weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkige verjaardag! En ik volg je - zoals elk jaar - binnen enkele dagen. Dan ben ik ook 53...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd
  Groet uit Borssele

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alsnog een fijne verjaardag gewenst!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Te laat, maar niet minder gemeend, gefeliciteerd met je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! En ach, op goede dagen kan het er nog prima mee door. We zijn geen 18 meer (ik heb 3 mooie dochters, sjonge, wat is dat toch mooi zo'n strak huidje ;) En vandaag weereen dagje afzien? Sterkte ermee!
  Een vriendin van mij is slaapdeskundige en adviseert om iets kouds in het kussen te stoppen (handdoek eromheen) waardoor je hoofd kan afkoelen gedurende de nacht. Of een plastic fles vol ijs (in de vriezer gelegen) voor een ventilator zetten, of voor een open raam. Dan komt er een koelere luchtstroom op gang.

  Nog een paar dagen....
  Hou je goed

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, en eer komen koelere dagen aan... (zeggen ze)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Alsnog Gefeliciteerd 🥳 Jeanet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alsnog van harte gefeliciteerd!
  Nog eventjes volhouden ...
  Mooie combi met de winterse bolletjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...