Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 21 augustus 2020

Handgeverfd

 Al 7 jaar geleden postte ik het eerste berichtje over onze eerste strengen handgeverfd garen. Sinds die tijd zijn er wel meer dan duizend strengen door onze handen gegaan die een uniek kleurtje hebben gekregen. Wie mij een beetje volgt weet hoeveel uren ik al bezig ben geweest hiermee. Telkens nieuwe technieken, een ander draadje, een andere toepassing. Het verven van wol is zo ontzettend leuk maar ook erg arbeidsintensief. De wol moet van te voren klaargemaakt en bewerkt worden, het verven zelf kost de nodige tijd en daarna komt het wassen en spoelen, fixeren, drogen en labelen. 

Op dit moment komen grotere merken ook met "handgeverfd garen". Dat is te bestellen in grote hoeveelheden en wordt door heel Europa verkocht. Hoe handgeverfd dat is vraag ik me hardop af 😉. Het is helaas wel zo dat alle unieke draadjes heel snel commercieel worden gekopieerd. Niet hetzelfde maar het suggereert het wel te zijn.


Ik was deze week 's avonds bezig met het verven van zgn. Sock Blanks. Dat zijn gebreide lappen (hier weer keurig opgerold) van zacht sokkengaren die op deze manier geverfd kunnen worden in een langzaam verloop. De bedoeling is om deze lap uit te trekken (maak er een mooi strak bolletje van, dan gaan de kronkeltjes er uit) en je kunt een paar prachtige sokken breien in een uniek langzaam kleurverloop. Zo'n lap is genoeg voor een paar sokken tot maat 46 maar uiteraard kun je deze verloop-lap ook gebruiken voor sjaals of in combinatie met een effen draadje!


Deze week probeer ik de individuele rolletjes/lapjes te fotograferen voor de webshop. Morgen ligt dit boeketje wel al in de winkel.Echt handgeverfd! Met de hand dus, lapje voor lapje. Unieker kan niet 😊!


(dit gepofte hoofd kwam net uit het verpleeghuis, 
ik ben niet meer bepaald moeders mooiste maar "it is what it is")7 opmerkingen:

 1. Lieve Jeanet , je mag er zijn hoor. Je ben een mooi mens. Vergeet dat niet. Liefs Ria uit Simonshaven

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige wollen kleurtjes hele mooie bloeiende planten en een nog mooiere dame die dat allemaal laat zien.
  Ik heb bewondering voor alle dingen die je doet en alleen daardoor ben je een prachtig mens.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een kleurrijk bolletjes boeket heb je vast, mooie foto.
  Fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ieder mens is uniek en veel mensen willen met je ruilen.
  Je bent nog zo actief en mooi om te zien.
  Geniet van alles wat je doet.
  Groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto! Je staat met je mooie handgeverfde lapjes als stralend middelpunt tussen alle bloeiende planten, zelfs de planten die in het raam worden weerspiegeld doen daaraan mee. De kleuren van de lapjes zijn prachtig!
  Kasade

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto van de "maker" en het prachtige boeket met lapjes!
  Ik had nog niet eerder gehoord van deze lapjes. Ziet er prachtig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thanks for taking the time to share this wonderful post with us. They are all so beautiful with these fantastic colors. Have a great rest of your day and keep up the posts.
  World of Animals

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...