Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 26 augustus 2020

In stijl......!

Het is van alle tijden: een bekend persoon draagt een kledingstuk en velen, velen willen dat óók! Droegen wij vroeger shirts in diagonale vlakken van neon-roze en neon groen (Doe Maar), anderen willen het vestje van Princess Charlotte nabreien en nu zorgt Harry Styles met zijn kleurrijke vest voor een brei-hype. 


Wij vinden het prima! Het vest is een hype geworden op TikTok en kost een duitje (een trui in een dergelijk blokken-motief kost een slordige 680 pond), uiteraard. Bijzonder is wel dat het mode-label het patroon heeft vrijgegeven zodat iedereen zijn Harry Styles-vest kan breien (naar eigen budget). Je kunt het Engelse patroon hier downloaden. En ook op Youtube wordt  door de ontwerpster zelf uitgelegd hoe je een dergelijk vest kunt breien (Miriam was vroeger he-le-maal fan van One Direction en stuurde me dit filmpje):


Wat wel duidelijk is: het komt niet zo nauw 😉 en het is zéker geschikt om te breien voor beginners.
Het is vooral geen vestje dat je onder je jas aan doet maar herinner je die vleermuismouwen en oversized woon-truien uit de jaren '80 nog?
En je kunt het zo duur maken als je zelf wilt!





7 opmerkingen: