Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 29 april 2020

Leeftijd

Er zijn van die dagen dat je opeens zo met je leeftijd wordt geconfronteerd. Hoewel de binnenzijde van mijn hoofd beslist niet ouder is dan een jaar of 20, de buitenkant ziet er blijkbaar toch wat ouder uit. Na een vrije dag lanterfantend te hebben doorgebracht (waardoor iedereen zijn bestelling weer opgestuurd kreeg) kwam ik vanmorgen als een stijve hark mijn bed uit. Het piepte en kraakte een beetje in de schouders en onderrug. Kan ook te maken hebben met mijn andere baantje natuurlijk 😉 - en misschien een béétje met mijn conditie. Die andere job maakt zéker ook dat ik me meer bewust ben van mijn jaren. Twintig jaar is best een gat, de ontwikkelingen in de zorg hebben nou niet bepaald stilgestaan. Ik rapporteerde nog met pen en papier, he? Niet meer van deze tijd, natuurlijk.
En ik werk opeens met collega's die met mijn kinderen op school hebben gezeten en als ze dan ook nog met "u" beginnen....... tja, dat komt aan.
Gelukkig zorgt Corona dat ik leeftijdgenoten nu makkelijker herken, want ik zie menig grijs straatje ontstaan tussen de geverfde haren - daar heb ik dan met mijn peper- en zout-haarbos geen last meer van.


Vandaag ben ik bezig geweest met het verzenden van de Paas-unicat (het werd tijd) en het bijvullen van vakken. Het lastige van deze tijd is dat een aantal vaste artikelen best hard gaan (katoen, sokkenwol, handgeverfd, unicat) maar die bijzondere draadjes nauwelijks meer gezien worden omdat er veel minder klanten in de winkel komen. 
Stella van Borgo de' Pazzi bijvoorbeeld, ik blogde hier eerder over dit garen. De voorraad is weer een beetje bijgevuld, ook in de webshop.


Superzacht!
Een heerlijke combinatie van bamboo en polyamide, kriebelt dus écht niet.
Geschikt om sokken van te breien.


Maar ook zo zacht voor babykleertjes en sjaals.

De stekenverhouding is hetzelfde als van 4-draads sokkenwol. 50 gram = 210 m € 3,50
Bij aanschaf van 2 bolletjes ontvang je het patroon van sneakersokjes bij je bestelling!









2 opmerkingen:

  1. Oh, grappig ... de echte haarkleur tussen de grijze haren door. Menig kapsel zit op dit moment echt anders dan gebruikelijk ;-).
    Mooi garen in prachtige kleuren. Om te onthouden.
    Fijne week verder. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat grijze straatje ontstaat hier ook. Ik heb laatst dat garen besteld en is inderdaad zacht en verwerkt heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen