Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 10 maart 2020

Volhouden......

Poeh, alwéér wind en regen..... je zou bijna vergeten hoe een week zon voelt 😁. Maar ik geloof dat het nu een kwestie is van nog éven volhouden, over 2 dagen gaat écht de lente van start! (Als ik de buienradar moet geloven).

De winkel vult zich nu snel met nieuwe bolletjes en nieuwe kleurtjes. Deze nieuwe kleurtjes Fresco van Borgo de' Pazzi kregen een plekje.


Fresco is een heerlijk garen van linnen met viscose. Het is zacht met een zachte glans en door zijn samenstelling heerlijk voor de zomer (of gewoon altijd voor heethoofden zoals ik). Door zijn looplengte (450 meter op een bol van 100 gram) is het ook erg geschikt om mee te haken (€ 8,45 per bol)


Dit garen is al een tijdje in onze collectie en het is echt een blijvertje! De kleuren in de winkel wisselen wel eens wat, elk seizoen komen er weer nieuwe varianten. Ik blogde al een paar keer over dit garen zoals hier, over de sjaal van Jellina:


of deze: Zijwaartse Kiezelsjaal van Sascha


(Heb je het boek Sjaals van Sascha in je kast staan? Dit garen is supergeschikt voor een zomervariant van veel van de patronen uit het boek!)

En déze van Annemarie: Siobhan - zo mooi!


De meeste sjaals haak je al met 2 bolletjes!

Ik probeer een deze dagen dit garen ook in mijn webshop te plaatsten, ik ga vanavond echter languit op de bank - mijn hoofd en lijf hebben een vrije avond wel verdiend. Ik geloof dat ik het absoluut naar de zin ga krijgen in mijn deeltijd-neven-baan. De zorg ligt me echt nog wel. Maar ik ben wel 20 jaar ouder.... ik krijg zóveel informatie in korte tijd dat het me (figuurlijk!) duizelt. Natuurlijk probeer ik alles te onthouden - maar soms schiet de info net zo hard uit mijn hoofd als dat het er in gaat. Codes, afkortingen, menu's, mails, inlogcodes, sleutels, namen, gewoontes, protocollen en soms ook letterlijk de weg kwijt.... 😂 

Voor wie niet gelooft dat die lente er écht aankomt....... kijk eens wat ik vanmiddag zag tussen de kale takken van de bomen op de Markt: O, dat wordt volgende week een fééstje!!!







2 opmerkingen:

  1. Heel mooi garen en mooie kleuren. Ik zie bij ons in de tuin ook van alles boven de grond komen. Heerlijk hè. "Ze" zeggen dat we in april al zomerse dagen kunnen gaan verwachten. Lijkt me wel wat. Geniet van je luie avond hoor. Al die nieuwe dingen vreten ook energie natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi garen ze! Is het ook geschikt voor een trui? En met welke breinaald dikte?

    BeantwoordenVerwijderen