Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

zaterdag 21 maart 2020

Verhalen

Tjonge, in "normale" tijden hoor ik in de winkel al veel verhalen van mensen uit hun leven. Vreugde maar ook moeite en verdriet komen met regelmaat voorbij - bij de een wat meer dan bij de ander. Maar de afgelopen week heb ik zóveel gehoord dat mijn hoofd er soms van duizelt. Deze crisis treft nu werkelijk iedereen. Of het nu over inkomen gaat of gezondheid, zorgen over ouders of juist kinderen die nu massaal thuis zitten, alles door elkaar. Ondanks alle hamster-verhalen hoor ik ook veel betrokkenheid en zorg voor elkaar. Ik vind het dan ook best lastig om te bloggen. Ik stok elke keer als ik een stukje schrijf, het lijkt zo onbenullig allemaal.

Maar ondertussen komen toch klanten wel af en toe wat bollen halen om hun zinnen te verzetten. Niemand weet hoe lang dit gaat duren en soms is het fijn om wat op de pennen te hebben.


Deze heerlijke, comfortabele doek is gebreid van unicat en heeft dus een prachtig verloop. Maar deze sjaal kun je maken van echt elke draad, zolang je je breinaald maar aanpast aan je garen. Het mooie van dit patroon is dat de punt van je sjaal niet zo diep wordt. Je kunt ook kiezen voor sokkenwol, unicat in combinatie met mohair, een van die mooie zomergarens van Borgo de Pazzi, noem het maar op. Je mag me altijd mailen als je iets niet vindt in de webshop.


Je kunt kiezen voor een sjaal met of zonder ruche. Voor een eventuele ruche heb je ca 25% nodig van je garen (dus relatief veel!). Deze sjaal is gebreid in ribbels, alles recht breien en daarmee dus erg geschikt voor een niet-te-veel-nadenken-projectje maar ook voor beginners. Wil je toch in tricotsteek breien? Kan ook, maar eindig dan wel in ca 10-12 naalden ribbels tegen het krullen!

Het patroon Kleine Möwe is te vinden op Ravelry in het Duits. Met toestemming van de ontwerpster maakte Johanna een Nederlandse vertaling die je ontvangt bij aankoop van (willekeurig) garen in onze winkel of via de webshop. Zet bij de webshop dat dan even bij de opmerkingen.

Voor de komende week: ik hoop dat ik open mag en kan blijven en jullie mag voorzien van wat bollekes wol. Als dat niet meer mag of kan, dan proberen we oplossingen te verzinnen via webshop, telefoon of mail. De afgelopen week is onze voorraad unicat behoorlijk geslonken. Ik ga maandag weer bestellen, maar reken dan op een levertijd van ca 2-3 weken. Gelukkig wordt de unicat vanuit Duitsland nog steeds geleverd. Wil je op termijn je favoriete kleur: bestel dan dit weekend dan gaat het met de bestelling mee.

Deze week zijn er allemaal prachtige nieuwe kleuren in de collectie gekomen (let op, deze zijn dus nog niet in de winkel maar kunnen met een volgende bestelling mee!):
Resp: Zand aan Zee, Primel, Kolibri, Baby Blues, Aquarel, Jungle, Cupcake en Canapé (ze staan inmiddels allemaal in de webshop)Een fijn weekend allemaal!1 opmerking:

  1. Juist nu is het fijn om te breien en haken. Dus fijn dat je ons blijft inspireren!
    Wat een prachtige bollen. Ik ga eens even neuzen in de webshop.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...