Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 3 maart 2020

Amore

Wat was het heerlijk dat vandaag de zon zo lekker scheen! Ik weet dat het over 10 minuten hier al weer kan gaan plenzen maar die zonnestralen van vandaag hebben we te pakken. Ik kreeg echt weer zin om de voorjaarsdraadjes die nu steeds binnendruppelen een mooi plekje in de winkel te geven. Soms zijn het hele nieuwe draadjes en soms zijn er nieuwe kleurtjes van bestaande garens.

De Amore Cotton 300 is een prachtige basisdraad. Dit garen van Borgo de' Pazzi is - zoals alle draadjes in de Amore-serie - een gerecyclede draad. 75 % van dit garen is katoen is is verkregen uit oude kledingstukken, en 25 % is polyester om het weer tot een nieuwe draad te kunnen twijnen. En yes, recyclen - daar houden wij van! Helemaal Amore 😍......


Met 300 meter op een bol van 100 gram breit en haakt dit garen heerlijk uit (€ 4,50 per bol). Het is geschikt voor kleding maar ook zeker voor accessoires als sjaals, tassen, kussens en dekens. Je vindt de bollen hier terug in de webshop.  
In het magazine Let's get Pastel (zomer 2019) vind je een aantal patronen voor dit garen maar uiteraard kun je dit garen ook gebruiken voor een katoenen versie van Sascha's Dauwdruppelsjaal. Ik zelf ben helemaal verliefd op de groene variant! Een nieuwe Let's Get... komt eind maart weer.


Natuurlijk kwam er nog meer binnen maar daar horen jullie later weer van.... 

2 opmerkingen:

  1. Ik ben op zoek naar kousen die over de knie vallen. Waar kan ik t patroon vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...