Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 4 maart 2020

Workshops!!

Héérlijk! Christel Smallegange (van Chrizknitz) komt op zaterdag 18 april weer workshops geven in onze winkel! Pak je agenda er dus maar bij......


Zaterdag 18 april van 10.00 - 12.00: Portugees Breien

De basis : Bij deze manier van breien ligt de draad rond je nek of over een speciale breipin die je vastspeldt op je linkerschouder. De werkdraad gaat over je rechter middelvinger. Hierdoor creëer je een soort hefboom effect, wat zorgt voor een gelijkmatige draadspanning. Met je rechterhand steek je de naald in de volgende steek en je slaat de draad over de naald met een beweging van je linkerduim. Doordat de draad zich aan de voorkant van je werk bevindt, brei je je rechte steken iets anders dan je gewend bent en zijn de averechte steken ineens erg snel en gemakkelijk. Dat is ook de reden waarom men bij Portugees breien liever averecht breit! Het grote voordeel van deze manier van breien is het feit dat het minder belastend is voor je nek en schouders. Echt een aanrader voor mensen met nek-, schouder- en armklachten!

Tijdens deze workshop leer je de basis van het Portugees breien. We gaan leren opzetten, ribbels breien (zowel alle nld recht, als alle nld averecht), een stukje tricot breien, meerderen en minderen en als laatste natuurlijk afkanten. 

Nodig voor deze workshop: Een paar rondbreinaalden of sokbreinaalden van 3 – 3,5mm. De breipin en wat restjes wol om mee te oefenen worden tijdens de workshop uitgedeeld. Natuurlijk zorgen we weer voor koffie, thee en lekkers.
Duur: ca 2 uur.
Voor deze workshop kun je je hier inschrijven.Zaterdag 18 april van 13.30 - 16.30: Dubbelbreien

Intro: Dubbelbreien (of: dubbellaags breien) is een techniek waarbij je tegelijkertijd de voor- en achterkant van een project breit. In deze workshop leer je hoe je met 2 kleuren tegelijkertijd kunt breien om een werkstuk te maken met 2 goede kanten, die elkaars spiegelbeeld zijn (qua kleur).  Opm.: Er zijn ook andere mogelijkheden in dubbelbreien (zoals het maken van zakken in een vest wanneer je met 1 kleur breit e.d.) maar daar gaan we in deze workshop niet verder op in. 
Inhoud workshop:

We breien tijdens deze workshop een proeflapje, heen en weer.  • Je leert onzichtbaar opzetten en afkanten (zodat het breiwerk mooi doorloopt en je geen opzet- of afkantrand ziet).  • Je leert hoe je mooie kantsteken kunt maken, passend bij de onzichtbare opzet en afkanting). • Je leert hoe je met 1 draad in je linkerhand en 1 draad in je rechterhand kunt breien.  • Je leert ook hoe je met 2 draden over je linker wijsvinger kunt breien. • Je leert meerderen en minderen 
Nodig voor deze workshop (zelf meenemen):  Een paar breinaalden van 3,5 - 4 mm (dit mogen rondbreinaalden, sokkennaalden of lange naalden zijn).
Bij de workshop inbegrepen:  Een hand-out en wat restjes wol om mee te oefenen worden aan het begin van de workshop uitgedeeld. 

Moeilijkheidsgraad:  Deze workshop is geschikt voor de gemiddelde brei(st)er. Je moet de basis van het breien onder de knie hebben. Je moet dus kunnen opzetten en afkanten en weten hoe je recht en averecht breit.  Uiteraard zorgen we ook voor koffie, thee en wat lekkers!

Duur: ca. 3 uur 
Voor deze workshop kun je je hier inschrijven.
Wil je beide workshops volgen? Dan krijg je van ons een gratis lunch aangeboden!

Wacht niet te lang met inschrijven, meestal zijn de workshops snel vol 😉.....Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...