Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 31 januari 2020

Mandala

Je hebt zo van die rages op het internet. Sommige komen en gaan voor je het weet maar déze is wel een héle, héle leuke! Vroeger haakte je ronde tafelkleden van dun wit garen - maar wie heeft er nog een ronde tafel? En wie legt er nog een wit kleedje op? Maar de patronen zijn prachtig en dus worden er nieuwe toepassingen gevonden - en dat met een prachtige verloop-bol zoals unicat......

Deze maakte Monique en ik mag 'm hier op mijn blog laten zien:


Wow! zo'n schitterende mandala is gelijk een prachtige blikvanger in de kamer. Monique haakte deze van een bol unicat, kleur Paula (900 meter) - naald 2 of 2½ - en spande deze in een metalen ring van een meter.


Foto's : Monique den Dikken-Ouwerkerk

Ze maakte gebruik van een patroon dat je hier terug vindt maar als je nog oude haakboekjes hebt kun je ook patronen gebruiken van tafelkleden (als ze maar uit één stuk zijn gehaakt).
Kies je favoriete kleur unicat maar uit en dan straks heerlijk aan de haak....!17 opmerkingen:

 1. Wow, wat een mooie mandala's. Ik denk dat het handig is om met een kleine mandala te beginnen voordat je dit grote project aanpakt. Dat kan natuurlijk met hetzelfde garen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik zie er veel voorbij komen. Ze zijn heel mooi. Maar wat ben ik slecht in telpatroon lezen. Het midden hiervan is voor mij heel lastig. Er schijnt een geschreven patroon te bestaan. Maar Meo Mundo schijnt een opname stop te hebben dus daar kom ik nog even niet aan. Weet iemand hoeveel meter garen je hiervoor nodig hent? Maar ik ga beslist een maken. Mooi om een Unikat bol te kopen in juni.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Ik heb eens zo'n rond kleedje gehaakt met heel fijn garen (naald 1,5 ofzo) en dat vervolgens op een kussen genaaid. Zodat ik er toch elke dag naar kan kijken en het gebruiken (terwijl ik inderdaad geen kleedje op m'n rechthoekige salontafel leg). Zo'n grote in een ring spannen, en dan nog met kleurverlopend garen, is ook heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi en zeker met die uitloop!!!! Maar waar kom je aan een ring van 1 meter doorsnede? Groetjes Henny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hobbyhuis in Goes verkoopt ze!

   Verwijderen
  2. Als je zoekt op lampenkapring op Google, vind je genoeg sites die ze verkopen. Bijvoorbeeld: https://lampenkapmaterialen.nl/lampenkapringen-los/lampenkap-metalen-ringen-los-diverse-diameters/

   Verwijderen
 5. Prachtig zo'n kantpatroon!
  (p.s. als je de link van Unicat aanklikt kom je niet in de webwinkel)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hartstikke mooi deze! Heb inmiddels ook unicat besteld....
  Welke haaknaals heeft Monique hiervoor gebruikt, nummer 2 of 2 1/2 of???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg mooi, ik zou er ook graag mee aan de slag gaan. Weet iemand hoe die Facebook groep heet, ik kan het nergens vinden? Alvast dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou ook graag een Nederlandse beschrijving hebben. Waar kan ik die vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook op zoek naar het Nederlandse patroon.
  Kunt u mij daaraan helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mag het hier vermeld?? FB groep: heel veel mandala en motieven .. en de FB groep van diagram naar text en ik denk dat ik die prachtige kleur als aandenken aan deze vijzondere periode ga bestellen .. door alle ellende heen toch sprankels van kleur ....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mag het hier vermeld?? FB groep: heel veel mandala en motieven .. en de FB groep van diagram naar text en ik denk dat ik die prachtige kleur als aandenken aan deze vijzondere periode ga bestellen .. door alle ellende heen toch sprankels van kleur ....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mag het hier vermeld?? FB groep: heel veel mandala en motieven .. en de FB groep van diagram naar text en ik denk dat ik die prachtige kleur als aandenken aan deze vijzondere periode ga bestellen .. door alle ellende heen toch sprankels van kleur ....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...