Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 17 januari 2020

Analia-kol

Soms kijk ik mijn favorietenlijst op Ravelry nog eens na of ik snuffel op mijn Pinterest-borden en dan bedenk ik dat ik toch minstens 500 jaar moet worden om het allemaal te kunnen maken. Gaat 'm niet worden, vrees ik maar niets houd me tegen om de krenten uit de brei-pap aan jullie door te geven!


Zoals deze Analia-kol die ik vandaag tegenkwam op Raverly.  Het patroon is van Sweaterbabe, geschreven in het Engels maar voorzien van schema's. Je kunt het ook rechtstreeks op de website van Sweaterbabe kopen. Het patroon wisselt kabels en ajourpatronen af en de kol wordt dwars gebreid. Uiteraard kun je het patroon ook vaker herhalen en er een lange stola van maken. Of waarom geen prachtig kussen........?

Foto's en patroon: Analia-cowl Ravelry

Tracteer jezelf op een luxe draadje met zo'n mooi patroon, voor een kol heb je slechts zo'n 400 meter nodig!2 opmerkingen:

  1. Al weer zo'n prachtig patroon. Maar nu eerst een aantal WIP's afmaken en dan ga ik weer eens verder kijken wat ik ga maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...