Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 27 januari 2020

Nieuwe kleuren

Op onze twee-wekelijkse breiclub is het altijd een gekwetter van jewelste. Menig steekje moet thuis terug gebreid of gehaakt worden omdat praten en breien tegelijk nou eenmaal een kunst apart is 😊. Maar naast een heleboel gezelligheid is het ook een avond van creatieve kruisbestuiving! Want als je zo samen zit wordt je vanzelf geïnspireerd door de projecten van anderen. Zoals deze Batad die Debbie maakte:


Over die Batad blogde ik een keer vorig jaar  en toen Johanna een variant maakte met onze handgeverfde garens (die krijgen jullie binnenkort nog te zien) koos Debbie een bolleke Unicat uit, voegde er een klein feestelijk draadje er aan toe en breide deze prachtige Batad voor haar zus. Zo nam geen aparte contrastkleur maar speelde met de binnen en buitenkant van de bol (Kleur Boerentuin)


(bij lampenlicht is het heel moeilijk de goede kleur te vangen)Batad is een ontwerp van Stephen West en het Engelse patroon is te koop via Ravelry. Wil je een Batad breien van unicat, dan heb je aan 900 meter ruim voldoende, je kunt dan van binnen en van buiten de contrastdraden gebruiken.

Vandaag heb ik de pagina met unicatgarens in onze webshop weer helemaal bijgewerkt. Meer dan 140 (!) verschillende kleuren zijn er te vinden. Je kunt de bollen - naast de standaard lengte van 900 meter - ook bestellen in afwijkende maten: 500, 750, 1090 en 1270 meter. Natuurlijk heb ik niet alle 140 kleuren op voorraad, laat staan alle lengtes daarvan. Maar ik bestel de bollen vrijwel wekelijks, het is het wachten waard om precies de kleur en de lengte ontvangen die je nodig hebt!

Er zijn pas weer prachtige nieuwe kleuren toegevoegd aan het palet: Deze kleuren zijn nog niet in de winkel maar worden deze week besteld. Zit er een mooie kleur voor je bij? Bestel dan gauw! De levertijd is ca 3 weken.


 

 Zo krijg je toch een beetje zin in de lente?

Nu alle bollen ook in 500 meter te krijgen zijn kun je ook heerlijk experimenteren met de kleuren door ze bijv. tegen elkaar in te verwerken. Kun je deze sjaal nog herinneren?

 

Deze combinatie bestaat niet meer maar je kunt nu uit 140 kleuren kiezen. Kies dan 2 x 500 meter van verschillende kleuren en maak je unieke streepjes-sjaal.
Het patroon krijg je bij een bestelling van 2 bollen van 500 meter.

3 opmerkingen:

  1. Prachtige kleuren Unicat weer. De kleurenpracht lijkt wel een beetje op de Vuurvogel van een paar jaar terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wat een prachtige dingen weer. Het kriebelt hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie kleuren ... het lijkt net een snoepwinkel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...