Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 6 januari 2020

Oude doos

Dit weekend verliep nogal snotterend, hoestend en koortsig. Pffft.... zaterdag wou ik toch echt wel even dat ik een dagje vrij kon zijn en mijn bed in kon duiken. Dat deden we gisteren dus maar en vandaag zat ik - weliswaar nog steeds met een lading zakdoeken en rillerig - aan de administratie. Ik moet bekennen dat ik niet veel puf meer had om een nieuw idee voor jullie te zoeken, maar gelukkig kan ik putten in een bestandje van meer dan 3000 eerdere berichtjes op dit blog, daar zit vast nog wel wat tussen......


Zoals deze kol, gehaakt met 300 gram sokkenwol. In dit geval van 6 x 50 gram - maar het kan natuurlijk ook van 300 gram in één kleur. Of een streng handgeverfde wol met effen kleurtjes erbij.


Want je hoeft natuurlijk niet altijd sokken te breien van sokkenwol of handgeverfde wol. Durf eens wat te combineren.....
Je vindt het complete patroon/beschrijving van deze kol in Larksfootstitch terug in een berichtje uit 2014 (6 jaar geleden en nog steeds te gebruiken!)


Dat vraag ik me dus wel eens af: zoeken jullie wel eens berichten terug? Zoeken jullie dan op trefwoorden (die je onderaan elke pagina van dit blog terug kan vinden)? Of zijn alleen recente berichtjes hier het lezen waard? Gebruiken jullie dat blog wel eens als een soort archief, of zo? Daar ben ik echt benieuwd naar! Ik zou reacties hierop erg waarderen.

Ondertussen zijn er al veel aanmeldingen binnen voor het verrassingsabonnement, vooral de sokken-abonnementjes staan erg in de belangstelling. Zoals het voorbeeld hierboven laat zien kun je de strengen dus ook prima voor andere dingen gebruiken. De inschrijving duurt nog tot eind maart maar vol = vol.23 opmerkingen:

 1. Hallo Jeanet, ik kijk zeker weleens terug op je blog, dan denk ik, ik heb het pas nog gezien en dan is het toch al weer wat langer geleden en dan zijn die trefwoorden onderaan erg handig om het terug te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jeanet, jazeker zoek ik wel eens wat terug op je blog en daarvoor gebruik ik dan het zoekveldje boven aan het blog. Super handig om voorbeelden van te zoeken op onderwerp.
  Beterschap en groeten uit Amsterdam! Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja natuurlijk, als ik een bepaald patroon van iets zoek, kijk ik altijd eerst op je blog, dan zijn die labels onderaan wel heel erg handig. Of ik gebruik het zoekveldje rechts boven, ook erg makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jeanet, ik zoek ook regelmatig een idee of patroon terug, je zet zoveel leuke ideeën op je blog. Dank je wel daarvoor. Beterschap en groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Jeanet
  Ten eerste wens ik je van harte beterschap.
  En ja heb dit weekend weer je blog doorgespit zoek woord kol.
  Was vorig jaar, o nee was 2018, aan de diamand sjaal van jellina begonnen, maar werd niet naar mn zin. Met kerst de herfstcol op gezocht (2012) en die ervan gemaakt;is af. Nog wol over en nu weer de vensterruitjes sjaal(2014) op gezocht en haak die nu als mobius.

  En zoals ik je al eens gemaild heb vorig jaar sokkenpatronen.
  Boven staand patroontje kwam me ook bekend voor.Even op gezocht: jan 2017 mee op vakantie
  Dus ja ik spit vaak je blog door met grote bewondering hoe je steeds weer wat nieuws vindt. Groet Wia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jeanet, ik kijk vaak terug als ik denk: oh ja, ik had iets leuks gezien bij "blij dat ik brei" dan zoek ik op trefwoorden, maar met een nieuwe bol wol in mn handen en nog geen idee van wat het zal worden: dan gebruik ik je blog graag als ideeen-archief en blader ik je berichtjes door. En dat zijn er heerlijk veel, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zoek heel vaak terug....vooral unicat...kerst .haken enz enz

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Corrie Huijbregts6 januari 2020 om 22:24

  Nou en of dat ik je archief gebruik! Zo handig! Pas nog voor een sjaal en nu weer voor een vestje. En de olifantendeken had ik ook via jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vaak als ik iets nieuws wil maken zonder daarvoor een patroon in gedachten te hebben,
  dan zoek ik eerst bij jou. De trefwoorden zijn daarvoor heel erg handig.
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Jeanet,
  Ook ik gebruik de zoekfunctie op je blog om leuke patroontjes op te zoeken. Ik vind het ideaal, een archief met zoveel leuke ideeën. Ik vind altijd wel iets leuks.
  Dus ik hoop dat je het nog heel lang blijft doen.

  Groetjes Madhurya

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook ik kijk regelmatig in het archief, heel handig. En natuurlijk iedere avond lees ik je verhaaltjes. Heel leuk. Veel beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kijk regelmatig in je archief. Even op trefwoord kijken. Leuk om te kijken welke patronen en welke verhalen er dan weer tevoorschijn komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Allereerst beterschap. Terug zoeken doe ik niet. Maar ideeen sla ik wel vaak direct op.

  BeantwoordenVerwijderen

 14. Beterschap gewenst. Hopelijk knap je snel op. Ik gebruik je blog zeker als archief en geniet ervan om te kunnen kijken of ik sommige dingen misschien toch nog ga maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie kleurencombinatie! Veel beterschap trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Alle keren als ik met een nieuw draadje thuiskom, kijk ik als eerste in jouw archief wat ik er zoal van kan maken. En alle keren vind ik iets, of doe inspiratie op. Echt superhandig!
  Van harte beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ja Jeanet, je blogs zijn superleuk en het archief erg fijn.
  beterschap en een keertje overslaan is echt geen probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik zoek regelmatig op trefwoorden, erg fijn, groeten mia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Jeanet, ik zoek ook vaak terug in het archief vooral sokken ,sjaals erg leuke patronen.
  Groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ja hoor, ik zoek wel meer op een bepaald woord, en kan daar mee aan de slag

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Van harte beterschap gewenst! En het blijkt wel uit de reacties, die trefwoorden worden gewaardeerd! Ook ik maak er regelmatig gebruik van. Bedankt dat je zoveel tijd steekt in dit blog, ik hoop dat het voor heel veel klanten zorgt (en nu met de website erbij moet dat nog beter lukken!)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Van harte beterschap,Jeanet. Hopelijk ben je weer snel opgeknapt. Ook ik maak veel gebruik van je trefwoorden onderin. Heerlijk zoveel keus voor een patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik lees je blog bijna dagelijks en ben dus goed op de hoogte van wat je allemaal post. Erg inspirerend! Als ik een nieuw projectje mag starten van mezelf, kijk ik zelfs vaak in jouw archief en zoek op trefwoord. Heel fijn! Succes met alles, hartelijke groet uit Haarlem.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...