Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 20 januari 2020

Restjes

Ik ben een fan van restjes. Totaal verkeerd als je probeert wol aan de man te brengen maar wat is er nu leuker dan zo'n restjesmand waar je prachtige kleine projectjes mee kan maken. Op mijn blog vind je onder het label restjes een heleboel voorbeelden en links. En dan deze snoezige popjes:


Deze Forest Friends zijn zo leuk, en met wat aanpassingen of andere kleuren maar je zo een nieuw knuffeldiertje! Het Engelse patroon koop je via Ravelry. De beschrijving is zowel voor rondbreien als voor "plat breien". Op zich maakt het niet uit wat voor dikte garen je gebruikt maar brei in elk geval op dunnere naalden dan op je etiketje staat aangegeven, zo komt de vulling niet door je breiwerk. 
Natuurlijk bepaalt de dikte van het garen de grootte van je popje. 
En als je toch je restjes-bak een beetje bij wil vullen, dan houd ik me van harte aanbevolen voor je volgende aankoop! 😉PS: kijk eens verder wat deze ontwerpster nog meer maakt! 
Hier het hele overzicht!
11 opmerkingen:

 1. Schattig zeg, maar is het patroon alleen in het engels?Groetjes huiberdina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke poppetjes en beestjes. Goed idee om ze te maken met restjes garen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. очень красивые куклы. спасибо за ссылку на описание!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heb jaren geleden zulke popjes ook gebreid, het was in de beginjaren tachtig als cadeautje voor de kindjes van de klas van mijn nu 41jarige zoon. patroon is eenvoudig maar met mooi resultaat
  groetjes
  Micheline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag de popjes ook al verschijnen, heel leuk, zijn ze!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...