Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 2 november 2019

Mozaiek

Soms heb je een projectje nodig waar je niet te veel bij hoeft na te denken of wat je makkelijk kunt neerleggen. De Mozaiek-sjaal uit het boek Sjaals is er zo eentje. Geen moeilijk patroon en met de goede garenkeuze een groot effect!


Dit patroon is zo heerlijk veelzijdig, want het is te gebruiken voor elk soort garen! Ans haakte een versie voor onze winkel met Scheepjes Our Tribe (3 verschillende kleuren) - met naald 6.



En déze vind ik nóg mooier, ze haakte die met 3 strengen handgeverfde sokkenwol (3 x 100 gram) uit onze winkel:





Sokkengaren is hiervoor erg geschikt, het heeft een heerlijke looplengte voor haakwerk. Neem een royale haaknaald (5 of 6) zodat je werk soepel blijft.

Pak je eenzame bolletjes en strengetjes, je restjes. Voeg er een mooie basis kleur bij en lekker aan de slag! Het patroon vind je in het boek Sjaals (het blijft een aanrader!) maar het is ook los te koop via Ravelry.

Nog een paar garen-suggesties: Je kunt een streng handgeverfd garen ook prima combineren met effen sokkenwol, Scheepjes Our Tribe, Lang Mille Colori of Jawol Magic. Allemaal dezelfde looplengte en dikte!




Fijn weekend allemaal!






4 opmerkingen: